Τοπικές Ειδήσεις

Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδ/σου: Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη

Χθες, Παρασκευή 03/09/2021, το Επιμελητήριο μας εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφίδη, συμμετείχε στην σύσκεψη φορέων για τα θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσία του Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ο κύριος Ζωγραφίδης ενημέρωσε τον Υπουργό για την οικονομική σημασία των θαλάσσιων συγκοινωνιών και των λιμενικών υποδομών στα νησιά της Δωδεκανήσου και του ζήτησε να παρέχει επαρκής πόρους και χρηματοδοτήσεις τόσο για τις επιδοτημένες γραμμές όσο και για τις βελτιώσεις και συντηρήσεις των πολυάριθμων λιμενικών μας υποδομών.

Ζήτησε επίσης από τον Υπουργό :

1) Να παρέμβει ώστε να διατηρηθεί μειωμένος ο συντελεστής ΦΠΑ των μεταφορών στο 13% με μόνιμο χαρακτήρα και μετά τις 30 Σεπτέμβριου του 2021 (προθεσμία που ορίζει το άρθρο 11 του Ν. 4787/21), ως ένα μέτρο αναγκαίο για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας και για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και εν γένει της εθνικής οικονομίας.

2) Το πραγματικά ποσά που έχουν δοθεί ανά έτος στα νησιά από το μεταφορικό ισοδύναμο, για να γνωρίζουμε το πραγματικό οικονομικό όφελός μας.

Τέλος o κ. Ζωγραφίδης αφού συνεχάρη τον Υπουργό για την πρωτοβουλία του να συνδεθεί ακτοπλοϊκά η Ελλάδα με την Κύπρο, ζήτησε επιπλέον προς τον Υπουργό να εντάξει την Ρόδο, λόγω γεωγραφικής θέσης και σημαντικού τουριστικού προορισμού, ως ενδιάμεσο λιμάνι στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση που προγραμματίζει το Υπουργείο το επόμενο διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου