Ποινικές διώξεις για διευκόλυνση εξόδου πολίτη τρίτης χώρας χωρίς έλεγχο, κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και απόπειρα εξόδου από το ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις άσκησε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας σε έναν 32χρονο Σύρο και σε μια 24χρονη ομοεθνή του που συνελήφθησαν το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου 2020 στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη και περί ώρα 11:00’ αστυνομικοί του ΑΤ Αερολιμένα, εντόπισαν στον χώρο αναχωρήσεων και συγκεκριμένα στο check in με αριθμό 5, στο οποίο παρέδιδαν αποσκευές επιβάτες για την πτήση της εταιρίας Holiday Europe από Ρόδο για Ντίσελντορφ, τους ανωτέρω κατηγορούμενους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Ο πρώτος επέδειξε το διαβατήριό του και για την συγκατηγορούμενη του εκτός από το διαβατήριο Συρίας που κατείχε και την Αδεια Διαμονής αρχών Γερμανίας, η οποία ελεγχθείσα μακροσκοπικά διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστή.
Σε ερωτήσεις ο πρώτος παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από την χώρα για την συγκατηγορούμενή του, για την οποία ισχυρίζεται ότι είναι σύζυγός του, δηλώνοντας ότι ήρθε στην Ελλάδα την 25η Αυγούστου 2020 από την Γερμανία στην Αθήνα, όπου και την συνάντησε. Στην περιοχή της Ομόνοιας από άγνωστο άτομο αγόρασαν έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ, την κατασχεθείσα πλαστή άδεια διαμονής Γερμανικών Αρχών με τα στοιχεία της δεύτερης, όπως είπαν.
Επίσης έκλεισαν εισιτήρια με την πτήση της εταιρίας Holiday Europe από Ρόδο για Ντίσελντορφ η οποία θα αναχωρούσε την 2α Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:20 από την Ρόδο.
‏Η δεύτερη κατηγορούμενη επίσης παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από την χώρα κατέχοντας την ανωτέρω πλαστή άδεια διαμονής, δηλώνοντας ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν εννέα μήνες παράνομα από τον Έβρο και δεν την συνέλαβαν ποτέ.
Μετά πήγε στην Αθήνα όπου και διέμεινε στην περιοχή της Κυψέλης. Την 25η Αυγούστου 2020 μετέβη στην Αθήνα και ο κατά δήλωση της ομοεθνής σύζυγός της.

Θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον της αναπληρώτριας Ανακρίτριας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ματούλα Παπαβεργή και Δέσποινα Κοκκάρη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ