ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόωρες αναχωρήσεις από τη Pόδο και ακυρώσεις λόγω της καραντίνας από Σκωτία – Tο βλέμμα στη M. Bρετανία

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
μιχαλάκης χρ

Τις 400.000 ανα­μέ­νε­ται να ξε­πε­ρά­σουν οι επι­σκέ­πτες της Ρόδου μέχρι το τέλος της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, με το πλέον αι­σιό­δο­ξο σε­νά­ριο να «δεί­χνει» 450.000, που εκτι­μά­ται ότι θα ολο­κλη­ρω­θεί στο τρίτο δε­κα­ή­με­ρο του Σε­πτεμ­βρί­ου, με βάση τα μέχρι τώρα στοι­χεία.

Η από­φα­ση της το­πι­κής κυ­βέρ­νη­σης της Σκω­τί­ας να επι­βά­λει από τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης κα­ρα­ντί­να 14 ημε­ρών σε όσους προ­σγειώ­νο­νται στα αε­ρο­δρό­μια της χώρας από την Ελ­λά­δα, στο πλαί­σιο της αυ­στη­ρο­ποί­η­σης των μέ­τρων κατά του κο­ρω­νοϊ­ού εκεί, οδή­γη­σε σε πρό­ω­ρες ανα­χω­ρή­σεις Σκω­τσέ­ζων επι­σκε­πτών από τη Ρόδο αλλά και σε αρ­κε­τές ακυ­ρώ­σεις, με το βλέμ­μα να είναι πλέον στραμ­μέ­νο στην Με­γά­λη Βρε­τα­νία, που εκτι­μά­ται ότι θα ακο­λου­θή­σει την ίδια τα­κτι­κή, γε­γο­νός που θα οδη­γή­σει σε επι­πλέ­ον ανα­χω­ρή­σεις αλλά και ακυ­ρώ­σεις.

Από τις 6 το πρωί της Πέμ­πτης, ώρα Ελ­λά­δος, όσοι φθά­νουν στη Σκω­τία από την Ελ­λά­δα θα πρέ­πει να πε­ρά­σουν τις επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες κλει­σμέ­νοι στο σπίτι τους, κι αυτό οδή­γη­σε πολ­λούς επι­σκέ­πτες του νη­σιού να πα­κε­τά­ρουν άρον άρον και να το εγκα­τα­λεί­ψουν, αφή­νο­ντας τις δια­κο­πές τους στη μέση.

Αυτό οφεί­λε­ται, σύμ­φω­να με αξιω­μα­τού­χους της κυ­βέρ­νη­σης της Σκω­τί­ας, στη ση­μα­ντι­κή αύ­ξη­ση κρου­σμά­των προ­ερ­χό­με­νων από δια­κο­πές στα ελ­λη­νι­κά νησιά.

Πα­ρ΄ό­λα αυτά και με βάση τα συ­γκρι­τι­κά δε­δο­μέ­να, η γε­νι­κό­τε­ρη εκτί­μη­ση σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο της Ένω­σης Του­ρι­στι­κών Γρα­φεί­ων Ρόδου κ. Χρή­στο Μι­χα­λά­κη, είναι ότι ως προ­ο­ρι­σμός πε­ρά­σα­με με επι­τυ­χία τις εξε­τά­σεις των φε­τι­νών πρω­τό­γνω­ρων προ­κλή­σε­ων, χάρις στη σο­βα­ρό­τη­τα, στη συ­νέρ­γεια και στην συ­νερ­γα­σία, που επέ­δει­ξαν όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι φο­ρείς προ­στα­τεύ­ο­ντας το του­ρι­στι­κό μας προ­ϊ­όν.

Όπως δή­λω­σε στη «δ», ο κ. Χρ. Μι­χα­λά­κης, η δια­φύ­λα­ξη της ταυ­τό­τη­τας του του­ρι­στι­κού μας προ­ϊ­ό­ντος και η εκτί­μη­ση των επι­σκε­πτών μας ότι η Ρόδος είναι ασφα­λής προ­ο­ρι­σμός, είναι τα εφό­δια για μια κα­λύ­τε­ρη του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο το 2021, παρά το γε­γο­νός ότι και η επό­με­νη σεζόν θα επη­ρε­α­στεί από τα «από­νε­ρα» της παν­δη­μί­ας.

Ωστό­σο, το γε­γο­νός ότι τα κρού­σμα­τα κο­ρω­νοϊ­ού που κα­τα­γρά­φη­καν στη Ρόδο είναι πε­ριο­ρι­σμέ­να και δεν ση­μειώ­θη­καν πε­ρι­στα­τι­κά που να επι­βάλ­λουν το­πι­κά lockdown όπως συ­νέ­βη σε άλλα νησιά, απο­τε­λούν τα κα­λύ­τε­ρα εχέγ­γυα, για την επό­με­νη του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, το­νί­ζο­ντας ωστό­σο ότι όλα είναι ρευ­στά και τα δε­δο­μέ­να αλ­λά­ζουν μέρα με την ημέρα.

Ερω­τη­θείς για τις επι­πτώ­σεις από την από­φα­ση της Σκω­τί­ας να επι­βά­λει κα­ρα­ντί­να 14 ημε­ρών σε όσους προ­σγειώ­νο­νται στα αε­ρο­δρό­μια της χώρας από την Ελ­λά­δα, ση­μεί­ω­σε πως πα­ρό­τι είναι άδικο για τη Ρόδο από τη στιγ­μή που ο αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι εξαι­ρε­τι­κά πε­ριο­ρι­σμέ­νος, εντού­τοις έχει ήδη επη­ρε­ά­σει την του­ρι­στι­κή κί­νη­ση στο νησί μας, όχι μόνο λόγω των πρό­ω­ρων ανα­χω­ρή­σε­ων αλλά και λόγω των ακυ­ρώ­σε­ων.

Κα­θο­ρι­στι­κό πα­ρά­γο­ντα για την αυ­λαία στην του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, ανα­μέ­νε­ται να δια­δρα­μα­τί­σει η στάση της Βρε­τα­νί­ας, σύμ­φω­να με τον κ. Χρ. Μι­χα­λά­κη, καθώς οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι ο Βρε­τα­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπό­ρις Τζόν­σον δέ­χε­ται πιέ­σεις για να εντά­ξει την Ελ­λά­δα στη λίστα των χωρών από τις οποί­ες κατά την επι­στρο­φή τους, οι τα­ξι­διώ­τες είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να μπαί­νουν σε κα­ρα­ντί­να.

Εν μέσω φόβων ότι οι του­ρί­στες, ει­δι­κά οι νέοι, που επι­στρέ­φουν από την Ελ­λά­δα στη Βρε­τα­νία, μπο­ρεί να έχουν μο­λυν­θεί από τη νόσο Covid-19, η κυ­βέρ­νη­ση του Λον­δί­νου θα εξε­τά­σει το αί­τη­μα της Σκω­τί­ας να συ­μπε­ρι­λά­βει την Ελ­λά­δα στη λίστα των χωρών από τις οποί­ες οι του­ρί­στες που επι­στρέ­φουν στην Βρε­τα­νία, θα πρέ­πει να μπαί­νουν σε 14ημερη κα­ρα­ντί­να.

Ο βρε­τα­νι­κός Τύπος επι­ση­μαί­νει ότι η Βρε­τα­νία δέ­χε­ται πιέ­σεις να επα­νε­ξε­τά­σει τους κα­νό­νες κα­ρα­ντί­νας για την Ελ­λά­δα αφού η Σκω­τία και η Ουα­λία ει­σή­γα­γαν νέα μέτρα σχε­τι­κά με τις ανη­συ­χί­ες τους μετά με την αύ­ξη­ση των κρου­σμά­των του νέου κο­ρω­νοϊ­ού.

Από την πλευ­ρά του, το Υπουρ­γείο Με­τα­φο­ρών της Βρε­τα­νί­ας ξε­κα­θα­ρί­ζει ότι δεν έχει γίνει προς το παρόν καμία αλ­λα­γή στους κα­νό­νες που ισχύ­ουν σε ό,τι αφορά την Αγ­γλία, αλλά ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Ουα­λί­ας Βό­γκαν Γκέ­τινγκ δή­λω­σε ότι θα πιέ­σει την κυ­βέρ­νη­ση του Ηνω­μέ­νου Βα­σι­λεί­ου για επεί­γου­σα συ­νά­ντη­ση προ­κει­μέ­νου να εξε­τα­στεί ο πι­θα­νός κίν­δυ­νος για τους τα­ξι­διώ­τες που επι­στρέ­φουν από την Ελ­λά­δα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.