“Φρένο” σε όσους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων απαιτούν από τους καθηγητές τους, για την επαναφορά στα καθήκοντα τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ 72 ωρών για κορονοϊό, βάζει με δηλώσεις του στο newsit.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) Γιάννης Βαφειαδάκης.

Το πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργηθεί στην φροντιστηριακή κοινότητα σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν τόσο η διαδικασία του τεστ, όσο το γεγονός πως οι καθηγητές έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι την εξέταση, μιας και τις ημέρες αυτές που έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε ανακοίνωση του προς τα δημόσιο νοσοκομεία, ζήτησε να μην αποστέλλουν άλλα τεστ για έλεγχο δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης μοριακού ελέγχου του Covid -19.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ δεν δύναται να πραγματοποιεί τον μοριακό έλεγχο του Covid-19 για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής, Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων νησιών – Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) Γιάννης Βαφειαδάκης η απαίτησή εμφάνισης αποτελέσματος τεστ δεν βρίσκεται μέσα στην οδηγία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείο Παιδείας και πως όποιος αυθαίρετα έχει πάρει για την επιχείρηση του μια τέτοια απόφαση να τα πληρώνει κιόλας ώστε να μην επιβαρύνονται οι καθηγητές.

«Δεν ξέρω αν το έχουν ζητήσει κάποιοι, ωστόσο δεν είναι γενικευμένος κανόνας. Δεν έχουμε λάβει τέτοια οδηγία. Όποια επιχείρηση ζητάει από τους καθηγητές τεστ 72 ωρών να το πληρώσει κιόλας. Όπου ζητάνε κάτι τέτοιο είναι εξαίρεση και όχι κανόνας. Εμείς ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που μας είπαν από το υπουργείο Παιδείας. Κάναμε διαδικτυακό σεμινάριο με ειδικό υγιεινολόγο του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής και εξηγήσαμε τα πάντα, από κει και πέρα δεν έχω εικόνα».

Μάσκες, απολυμάνσεις και αποφυγή κάθε είδους συγχρωτισμού

«Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες, υποχρεωτικές μάσκες για όλους, απολύμανση των θρανίων με το που αλλάζει η τάξη, τα παιδιά να μην κάνουν όλα μαζί διάλειμμα και σχολαστικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους. Όλες οι ενημερώσεις γονέων θα γίνονται διαδικτυακά ώστε ν αποφεύγεται το οποιοδήποτε είδος συγχρωτισμού, όπως και όλα τα ραντεβού με τους καθηγητές θα γίνονται ιδιωτικά και όχι όλοι μαζί. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε κλειστές ομάδες, ώστε οι μαθητές των τάξεων να μην έρχονται όλοι μαζί σε επαφή. Θα προσπαθήσουμε να απομονώσουμε το κάθε υποσύνολο».

Πηγή: newsit.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ