Τοπικές Ειδήσεις

Πώς έχει μεταβληθεί η μετοχική σύνθεση της εταιρείας «Ηχος και Φως Aνώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης»

Η αξιοποίηση του «Ήχος και Φως» του δημοτικού ανθόκηπου Ριμινι, αφορά ένα σύνθετο πρότζεκτ, που πέραν από το ηχόραμα που θα προβάλλεται με νέες τεχνολογίες στα τείχη του κάστρου σε τρισδιάστατη μορφή, ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει και ένα πολυθεματικό χώρο για διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από αυτό το πρίσμα και με δεδομένη την σπουδαιότητα του έργου για την τοπική κοινωνία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, που έχει αναλάβει την υλοποίησή του.
Πιο συγκεκριμένα την 2α Φεβρουαρίου 2018 συστάθηκε σε συμβολαιογραφική εταιρεία των Αθηνών η εταιρεία «Ηχος και Φως Aνώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» με αρχικό κεφάλαιο ύψους 24.000 ευρώ.
Το μετοχικό κεφάλαιο καλύφθηκε ολόκληρο με μετρητά, από τους συμβαλλομένους και συγκεκριμένα από την μέτοχο με την επωνυμία «Στήριξις Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» κατά 12.000 ευρώ και την εταιρεία «Πάνου ΑΒΕΕ» κατά 12.000 ευρώ.
Την 2α Αυγούστου 2018 το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αποφάσισε ομοφώνως τη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με παραμονή της εταιρίας Στήριξης Τεχνική ΑΕ ΑΕ κατόχου της πλειοψηφίας των μετοχών με ποσοστό τουλάχιστον 51% και την κάλυψη του υπόλοιπου από τρίτους μετόχους αλλά και την έγκριση της σύναψης σχετικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και συνδρομής της Πάνου ΑΕΒΕ για τη διασφάλιση της εμπειρίας σε θέματα διαχείρισης οπτικοακουστικού θεάματος διάρκειας ίσης με τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης.
Είχε προηγηθεί η από 31 Ιουλίου 2019 αίτηση της εταιρείας σύμφωνα με την οποία θα ενισχυθεί η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας και το από 2 Αυγούστου 2018 Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Νομικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πρακτικό της 17ης Δεκεμβρίου 2018 της εταιρείας πιστοποιήθηκε η μερική καταβολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της και τροποποιήθηκε το καταστατικό της για την προσαρμογή του μετοχικού κεφαλαίου της στο πραγματικό ύψος του λόγω μερικής καταβολής του ποσού της αύξησης όπως είχε αποφασιστεί στην από 10 Αυγούστου 2019 έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.
Ειδικότερα είχε αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 201.000 ευρώ με την έκδοση ίδιου αριθμού μετοχών του ενός ευρώ εκάστη.
Πιστοποιήθηκε στην ίδια συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2018 ότι καλύφθηκε και καταβλήθηκε ποσό συνολικής αξίας 494.004,36 ευρώ εκ του οποίου τα 189.324 ευρώ αφορούν μετοχικό κεφάλαιό της και για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν 189.324 νέες μετοχές του ενός ευρώ και η εναπομείνουσα διαφορά των 304.680,36 ευρώ αφορά την υπέρ άρτιο αξία της τιμής διάθεσης για κάθε νέα μετοχή των μετόχων που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Πιο συγκεκριμένα μέτοχοι της ήταν την 17η Δεκεμβρίου 2018:
-Η εταιρεία Στήριξις ΑΕ (Γιάννης Γλυνός, Μιχάλης Μπράτιτσης, Κώστας Βρούχος) με 111.000 μετοχές.
-Ο κ. Σπυρίδων Κολοβός με 44.990 μετοχές. Ο κ. Κολοβός είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ. που συμμετείχε, μεταξύ άλλων, σε κοινοπραξία, στον διαγωνισμό με αντικείμενο την ανάληψη του έργου της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά. Πιο συγκεκριμένα η Στήριξις Τεχνική ΑΕ συμμετείχε σε κοινοπραξία με ποσοστό 25% με τις εταιρίες Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ και Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ στον διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ως άνω αντικείμενο.
– Ο κ. Εμμανουήλ Μοσχούς με 14.315 μετοχές. Ο κ. Μοσχούς με καταγωγή από τ’ Αφάντου είναι ο βασικός δημιουργός των πρώτων παιχνιδιών της γνωστής εταιρείας AbZorba Games που κάνει θραύση στον κυβερνοχώρο η οποία εξαγοράστηκε από τη θυγατρική της Novomatic, την Greentube.
-Η εταιρεία Double Dot IKE με 7.771 μετοχές. Εταιροι της συγκεκριμένης ΙΚΕ είναι οι κκ Μιχάλης Τσιγάρος του Ιωάννη και Χαράλαμπος Λουκαράς του Λουκά.

-Η εταιρεία Μακέστας Γ. ΑΕ με 11.248 μετοχές, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιώργου Μακέστα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου