Ειδήσεις

Συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου από την Θεματική Παιδείας

Συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου πραγματοποίησε η Θεματική Παιδείας.

Εκτός από τον Συντονιστή της Θεματικής Παιδείας κ. Μαρίνο Ανδρέα, στη συνάντηση παρέστη η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή καθώς και πολλά στελέχη της Εκπαίδευσης από όλη την Δωδεκάνησο.

Η συζήτηση είχε να κάνει τόσο με συνδικαλιστικά ζητήματα όσο και με ζητήματα που άπτονται στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών Παιδείας στα νησιά του Νομού.

Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα όπως η πρόσληψη δασκάλων – καθηγητών σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου άμεσα ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν με όλους τους εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων παραμονής εκπαιδευτικών στα νησιά.

Αυτό που προτάθηκε είναι η επέκταση του θεσμού των ΣΔΕΥ-ΕΔΕΑΥ ώστε να υποστηριχθούν όλα τα σχολεία με την δημιουργία οργανικών θέσεων ψυχολόγου – κοινωνικού λειτουργού αποκλειστικά για την στελέχωση των ΣΔΕΥ.

Μπήκε ακόμα το αίτημα να προχωρήσει με την βοήθεια των νέων διοικήσεων του Δήμου και Περιφέρειας η μεταστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο) και του υπό ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου που είναι η εξέλιξη του Γυμνασίου.

Θα ζητηθεί επίσης από το Υπουργείο Παιδείας η σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάτι που ήδη ισχύει στην Πρωτοβάθμια.

Εκ παραλλήλου, προτάθηκαν ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη ώστε να γίνουν παρεμβάσεις προς στους Δήμους της Δωδεκανήσου.

Επίσης συζητήθηκε διεξοδικά ο σημαντικός ρόλος της δια βίου μάθησης στην ανάπτυξη των νησιών (σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, ΣΕΚ, ΙΕΚ).

Στον συνδικαλιστικό τομέα αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις προς στην Κυβέρνηση με στόχο την κατάργηση των διατάξεων που υπάρχουν στο πειθαρχικό δίκαιο, για τους εκπαιδευτικούς που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς καν να δικαστούν.

Επίσης θα ζητηθεί η διασφάλιση του κάθε αξιολογούμενου εκπαιδευτικού από άδικες κρίσεις αφού η παροχή εκπαίδευσης δεν είναι κάτι που μπορεί να εύκολα να μετρηθεί, κ.ο.κ.

Για τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Ο συντονιστής Θεματικής Παιδείας

Ανδρέας Μαρίνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου