Ειδήσεις

Ετοιμάζονται αγωγές κατά των τραπεζών!

Σε υποβολή αγωγών κατά τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο ετοιμάζεται γνωστό δικηγορικό γραφείο της Ρόδου μετά και την έκδοση αποφάσεως που έρχεται να αναδείξει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες που έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και σήμερα, λόγω της αλλαγής της ισοτιμίας, οφείλουν ποσά, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερα από αυτά που δανείστηκαν.

Οι χιλιάδες δανειολήπτες ζητούν, η αποπληρωμή του δανείου, που ήταν σε ελβετικά φράγκα, να γίνεται βάσει της ισοτιμίας που ίσχυε κατά την ημέρα έγκρισης του δανείου τους. Ηδη, τόσο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσο και ελληνικό δικαστήριο και ειδικότερα το Πρωτοδικείο Ξάνθης, έχουν αποδεχθεί το αίτημά τους, αφήνοντας έκθετες τις τράπεζες για τις αδιαφανείς πρακτικές τους.

Η τελευταία απόφαση, μετά από αυτήν της Ξάνθης, που εκδόθηκε από ελληνικό δικαστήριο της περιφέρειας, αφορά δάνειο που είχε καταγγελθεί ως «κόκκινο» και ήταν θέμα ημερών να εκδοθεί διαταγή πληρωμής, κατάσχεσης και να δρομολογηθεί ο πλειστηριασμός.

Ωστόσο, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, ο δανειολήπτης γλίτωσε την πρώτη κατοικία του.
Στις αγωγές θα υπογραμμίζεται ότι οι τράπεζες παρείχαν -κατά το στάδιο της προσυμβατικής ενημέρωσης- ελλιπή και «αθέμιτη» πληροφόρηση στους υποψήφιους δανειολήπτες, δίνοντας στα δάνεια αυτά χαρακτήρα απλού στεγαστικού δανείου με δέλεαρ το χαμηλό επιτόκιο (λόγω libor), ενώ στην πραγματικότητα «τα δάνεια σε συνάλλαγμα προσομοιάζουν με επενδυτικά προϊόντα υψηλού κινδύνου και άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά συναλλάγματος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου