Τοπικές Ειδήσεις

Κοινή προσπάθεια του ΕΚΑΒ Κω με το 1ο ΕΠΑΛ και την Τροχαία για την ευαισθητοποίηση των εφήβων του νησιού

Το ΕΚΑΒ Κω με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τις υποστηρικτικές δράσεις του για την ευαισθητοποίηση των εφήβων του νησιού στο τεράστιο πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων που ταλανίζουν το νησί και που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο νέων ανθρώπων.

Αυτή τη φορά σε συνεργασία, με το πολύ δραστήριο 1ο ΕΠΑΛ Κω, μαθήτρια του οποίου σκοτώθηκε σε τροχαίο, διοργάνωσε την 1η Ιουνίου 2021, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ”Οδική Ασφάλεια: Δράσεις για αποφυγή ατυχημάτων”.

Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Τροχαία Κω, η οποία μέσω των δύο εισηγητών της παρουσίασε το πρόβλημα των τροχαίων στο νησί της Κω μέσα από την οπτική της υπηρεσίας τους.

Το ΕΚΑΒ Κω εκπροσώπησε ο κ. Παντελιάδης Γιώργος, ενώ από το ΕΠΑΛ συμμετείχαν η κ. Σοφία Βασιλειάδη, ο κ. Σπύρος Μπρέντας και ο διευθυντής κ. Φίλιππος Παπανικολάου.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ο κ. Αναγνώστου Αναστάσιος, Διασώστης του ΕΚΑΒ Αθηνών και υπεύθυνος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ καθώς και η εθελοντική ομάδα των Διασωστών Ρόδου με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Σπανό.

Σημαντική η συμβολή της ΕΥΘΥΤΑ, με τη συμμετοχή της πρόεδρου της κ. Ελένης Καρύδη και της αντιπροέδρου κ. Μάνθας Ζιώγου, οι οποίες με τις εισηγήσεις τους προσπάθησαν να  αφυπνίσουν τους μαθητές και να τους πείσουν ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από όλους τους πολίτες και περισσότερο από τη νεολαία.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα αλλά και πολίτες, οι οποίοι με τις ερωτήσεις τους έδωσαν το έναυσμα στους εισηγητές να διευκρινίσουν θέματα πάνω στα οποία οι έφηβοι δεν είχαν ολοκληρωμένη εικόνα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε βίντεο απεγκλωβισμού από αυτοκίνητο γυναίκας και βρέφους που προήλθε από τη συνεργασία ΕΚΑΒ, Τροχαίας και ΕΠΑΛ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου