Τοπικές Ειδήσεις

Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου: Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Μάιο

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της μηνιαίας δραστηριότητάς της, ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Μάιο (από 1/5/2021 έως 31/5/2021) πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες είτε ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία από δημότες είτε υλοποιώντας πάγιες εργασίες της:

· Κλάδεμα δέντρων στις οδούς: Τριανταφυλλίδη, Στοκχόλμης, Στεφάνου Καζούλη, Ηρωίδας Αναστασίας, Ολύμπου Καρπάθου, Τηλιακού, Δημοκρατίας και Γρίβα.

· Κλάδεμα ψηλών δέντρων στα χωριά: Ιαλυσός, Αφάντου, Δαματριά και Κρητηνία.

· Καθαρισμός χώρων πρασίνου:

1. Πάρκα-παρτέρια στις οδούς: Δενδρινού, Κορδιγκτώνος, Χατζηαγγέλου, Κλαυδίου Πέππερ, Τραπεζούντας, Γαλλίας, Εθνικής Αντίστασης, Στεφάνου Καζούλη, Ατταβύρου-Εφέσου, Ιερού Λόχου και Γεωργίου Σεφέρη, στην Αγ. Αναστασία, στα Πλατανάκια, στη Νομαρχία, στη Νέα Αγορά, στο Ταχυδρομείο, στο Αραπάκι, στον Αγ. Φραγκίσκο, στο Μήδεια, στο Ενυδρείο, στο Νεώριο, Κυκλοφοριακής Αγωγής, στους Αγ. Αποστόλους και στο Μανδράκι.

2. Νησίδες: στην Ψαροπούλα, στα Κρητικά, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και στο Ροδίνι.

3. Πλατείες: Εβραίων Μαρτύρων και Καλλιγά.

4. Παιδικοί σταθμοί και Σχολεία: στο Νοσοκομείο, στην περιοχή Αγ. Αποστόλων, Ροδιακής Έπαυλης, ειδικά σχολεία Δαμασκηνού, 7ο Νηπιαγωγείο, 20ο Νηπιαγωγείο, 15ο Νηπιαγωγείο, 16ο Δημοτικό Σχολείο.

5. Άλλοι χώροι: Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ και ΚΕΠ στην οδό Κλαυδίου Πέππερ.

· Έγχυση φουλβικών και χουμικών οξέων στο ριζικό σύστημα του Φίκου του Ακταίον για βελτίωση της πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων και αύξηση της φυσικής αντίστασης του δέντρου στις περιβαλλοντικές πιέσεις.

· Φυτεύσεις νέων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών:

1. Στην πόλη της Ρόδου φυτεύτηκαν συνολικά 89 θάμνοι, αρωματικά και καλλωπιστικά εποχιακά φυτά στους χώρους του ΕΚΑΒ, του

Κινηματοθέατρου ΡΟΔΟΝ, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στο Μήδεια, στο 2ο Νηπιαγωγείο Ρόδου κ.ά.

2. Στα χωριά Καλυθιές, Ιαλυσός και Γεννάδι χορηγήθηκαν 120 αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά προκειμένου να φυτευτούν σε δημοτικούς χώρους, όπως στο Γενικό Λύκειο Ιαλυσού, στο Φαληράκι, στον Άγιο Νεκτάριο Καλυθιών κ.ά.

Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει τους δημότες ότι γίνονται τακτικά ποτίσματα σε δεντροστοιχίες και παρτέρια της πόλης με υδροφόρο όχημα. Στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσονται καθημερινά, ενημερώνει, τέλος, για την ουσιαστική και πολύμηνη συμβολή του Διευθυντή της κ. Χ. Λαμπρίδη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Η. Αργύρη στην απόκτηση των γαλάζιων σημαιών στις παραλίες του νησιού μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου