Πολιτιστικά

Το Εθνικό Θέατρο με τις Ευμενίδες σε Λειψούς, Κάλυμνο και Κω

Οι Ευμενίδες του Αισχύλου, το τελευταίο έργο της τριλογίας Ορέστεια, πρόκειται να «ταξιδέψει» τον Ιούλιο σε νησιά του Αιγαίου. Με την εγγύηση του Εθνικού Θεάτρου, που επιμελείται της παράστασης και με σύνθημα «το θέατρο κοντά στους νησιώτες», ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μέσω του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε επιχορήγηση για την παρουσίαση της παράστασης Ευμενίδες στους Λειψούς (18/7), στην Κάλυμνο (21/7) και στην Κω (25/7). Οι συγκεκριμένες παραστάσεις θα παρουσιάζονται δωρεάν και η πρόσκληση συμμετοχής σε αυτές είναι ανοιχτή.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της περσινής συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Εθνικό Θέατρο, όταν και πάλι, η παράσταση Ηλέκτρα είχε ταξιδέψει στην Λήμνο, την Λέσβο και τον Αι Στράτη και είχε τύχει θερμής υποδοχής από κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, το Εθνικό για πολλά χρόνια, μέσα από το υψηλό επιπέδου έργο του αλλά και με την συνεργασία του με σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης, αποτελεί εγγύηση για ένα ποιοτικό Θέατρο. «Σκοπός του Υπουργείου είναι η ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών σε πολιτιστικά δρώμενα και αξιόλογες δουλειές που δυστυχώς, μέχρι τώρα, περιορίζονταν στην Πρωτεύουσα. Το για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ταξίδι του Εθνικού στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, έτσι ώστε οι ντόπιοι και οι επισκέπτες των νησιών να απολαύσουν δωρεάν σημαντικές κλασικές παραστάσεις αποδεικνύει την πολυεπίπεδη μέριμνα που επιδεικνύεται για την τόνωση των νησιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου