Στις 18 Ιουνίου 2018 θα ξεκινήσει το 7ο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 11 Ιουνίου, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Οργανισμού στις 13 ή στις 14 Ιουνίου. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής. Η προκήρυξη του τουρνουά, αναφέρει:
Άρθρο 1ο: Το τουρνουά θα αρχίσει στις 18 Ιουνίου 2018 και όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βενετόκλειο του Δήμου Ρόδου εκτός αν υπάρξει πρόβλημα τότε θα γίνει ορισμός του αγώνα ή των αγώνων από την Οργανωτική Επιτροπή σε άλλο Κλειστό Γυμναστήριο.
Άρθρο 2ο: Διοργανωτής είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Άρθρο 3ο: Τρόπος διεξαγωγής: Εξουσιοδοτείται η Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά.
Άρθρο 4ο: Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Η μπάλα του τουρνουά ορίζεται η επίσημη μπάλα της Ε.Ο.Κ. «SPALDING». Σε περίπτωση απουσίας ομάδος που αγωνίζεται και αφού παρέλθει ο επιπλέον χρόνος 15 λεπτών θα συμπληρώνεται το Φύλλο Αγώνος με κατακύρωση του αποτελέσματος υπέρ της αντιπάλου ομάδας. Σε περίπτωση σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος (συμπλοκή, απειλή, εξύβριση, αποβολή κ.λ.π.) αθλητή εκ των συμμετεχόντων στην ομάδα σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος θα υπάρχει έγγραφη παρατήρηση στην ομάδα για την πρώτη φορά και αποβολή για την δεύτερη και στην περίπτωση του αθλητή θα έχουμε τιμωρία με αποκλεισμό αγωνιστικών μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί την τιμωρία μιας ομάδας εάν παρατηρηθεί αντιαθλητική συμπεριφορά.
Άρθρο 5ο: Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α. Ρόδου στις 13 ή 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 13:00. Την ίδια μέρα οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν και τα τελικά τους ρόστερ. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει το χρώμα της επίσημης εμφάνισης της.
Άρθρο 6ο: Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 20 παίκτες
στην κατάσταση που θα καταθέσει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. μέχρι την ημέρα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018. Οι καταστάσεις αθλουμένων μελών θα υπογράφονται από τον υπεύθυνο της ομάδας και δεν θα γίνεται δεκτή καμία άλλη συμμετοχή παίκτη μετά την κλήρωση και την κατάρτιση του προγράμματος του τουρνουά. Στο τουρνουά δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών. Εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής θεωρείται αυτός που έχει αγωνισθεί την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Οι παραπάνω καταστάσεις θα ελέγχονται από την Οργανωτική Επιτροπή. Σε περίπτωση ένστασης θα καταβάλλεται παράβολο 100 € μέσα σε 24 ώρες από τον αγώνα και αυτή θα εκδικάζεται από την Οργανωτική Επιτροπή. Κάθε ομάδα θα καταβάλει ποσό συμμετοχής το οποίο θα καθοριστεί ακριβώς πριν την έναρξη του τουρνουά. Θα εκδοθούν νέα δελτία από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. με βάση την κατάσταση, φωτοτυπία της ταυτότητας και (2) φωτογραφίες του κάθε παίκτη.
Άρθρο 7ο: Ένας (1) καλαθοσφαιριστής όταν είναι δηλωμένος ταυτόχρονα σε δύο ομάδες αποκλείεται από το τουρνουά. Σε περίπτωση που θα αγωνιστεί παίκτης, χωρίς δελτίο συμμετοχής ή εν ενεργεία αυτομάτως θα μηδενίζεται η ομάδα του. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που γεννήθηκαν το 1998 και νεότερων. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στη δωδεκάδα που θα δηλώνει στο κάθε παιχνίδι να έχει 2 αθλητές γεννηθέντες το 1989 και νεότερους. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω ηλικιακά όρια ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ έχει το δικαίωμα να μηδενίσει ή και να αποβάλει μια ομάδα από το τουρνουά.
Άρθρο 8ο: Τους αγώνες θα διευθύνουν επίσημοι διαιτητές και κριτές των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Καλαθόσφαιρας Δωδεκανήσου εν ενεργεία και μη εν ενεργεία. Σε περίπτωση απουσίας επισήμου διαιτητή ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.
Άρθρο 9ο: Κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει Ιατρική βεβαίωση στο δελτίο για να είναι έγκυρο με ευθύνη της ομάδας.
Άρθρο 10ο: Έπαθλα αγώνων: Θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά μετάλλια στις (3) πρώτες ομάδες του τουρνουά καθώς και κύπελλο συμμετοχής στο FinalFour για την 4η ομάδα. Επίσης κύπελλο θα απονεμηθεί στον 1ο σκόρερ, τον πολυτιμότερο παίκτη καθώς και στον νικητή του διαγωνισμού τρίποντων.
Άρθρο 11ο: Την καλή και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά θα ελέγχει η Οργανωτική Επιτροπή που θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από τους: Κυριαζής Στέφανος (Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Μπαφίτη Ανδριάνα (Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Ο.Κ.), Τσακίρης Ιωάννης (Γυμναστής Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Φάκαρος Άρης (Πρόεδρος Σ.Δ.Κ.Δ.), Κατσικανταής Γιώργος (Πρόεδρος Σ.Δ.Κ.Δ.), Αβδελής Κωνσταντίνος (Εκπρόσωπος Ομάδων) και Βασιλαράκης Τσαμπίκος (Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α.Ρ).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ