Ο Π.Α.Σ. Ανταγόρας Κω διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, από 29 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου, το 1ο Antagoras Basketball Camp (A.B.C). Αγόρια και κορίτσια ηλικίας άνω των 10 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρώτο αυστηρά εξειδικευμένο camp ατομικής ανάπτυξης και βελτίωσης δεξιοτήτων, μέσα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Το πρώτο A.B.C. τελεί υπό την τεχνική εποπτεία, επιμέλεια και καθοδήγηση δύο κορυφαίων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προπονητών.
Α) του Dejan Mijatović, Assistant coach της ΚΚ Partizan NIS Belgrade (Basketball League of Serbia, Adriatic League, EuroCup) και προπονητή επί σειρά ετών των Εθνικών ομάδων της Σερβίας – Serbia U16,U18,U19,U20- σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις ανάλογες επιτυχίες (1st , 2nd, 3rd position), με διεθνή καριέρα στην Πολωνία και στην Γερμανία και
Β)του Ivan Drobnjak, προπονητή νέων της ομάδας του KK Borac Čačak (Basketball League of Serbia, Adriatic League), με μεγάλες επιτυχίες στα πρωταθλήματα Νέων στη Σερβία, με διεθνή καριέρα στη Λιβύη και στη Ρουμανία, έχοντας παράλληλα αναδείξει στην ομάδα Νέων του KK Borac Čačak ,μπασκετμπολίστες όπως ο Miloš Teodosić, Uroš Tripković, Tadija Dragićević, Zoran Erceg κ.α.
Οι ως άνω διεθνούς φήμης τεχνικοί θα διδάξουν αυστηρά ολιγομελή τμήματα με συνεργάτες τους Κώους προπονητές, οι οποίοι έχουν γράψει το όνομα τους στην ιστορία του δωδεκανησιακού μπάσκετ όπως οι:
-Παπούλης Ιωάννης (προπονητής Π.Α.Σ. Ανταγόρα Κω, με συμμετοχές σε Α1-Α2 και Γ Εθνική κατηγορία και βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας Κορασίδων τα τελευταία 4 χρόνια),
Καπλανίδης Μιχαήλ (προπονητής Π.Α.Σ. Ανταγόρα Κω, με συμμετοχές σε Α1-Α2 και Γ Εθνική κατηγορία),
αλλά και νέους ταλαντούχους προπονητές και αθλητές, γνώστες του αθλήματος ,που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση των βασικών σε αθλητές μικρής ηλικίας όπως οι: Γιασεμής Αποστόλης (προπονητής Ακαδημιών Ηρακλής 2000), Δρόσος Ζαφείρης ( προπονητής Ακαδημιών Α.Ε. Δικαίου), Κασάπογλου Θάλεια (αθλήτρια του Π.Α.Σ. Ανταγόρα Κω με διεθνή παρουσία σε όλες τις Εθνικές γυναικείες ομάδες και στην Α1 Εθνική κατηγορία) και Ονάσογλου Θεόδωρος (με παρουσία σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ).
Το πρόγραμμα του Antagoras Basketball Camp, θα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις την ημέρα (09:00 έως και 13:00 και 17:00 έως και 21:00).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βασική τεχνική (εξειδικευμένο πρόγραμμα ντρίμπλας και πάσας), ατομική επίθεση και άμυνα( σουτ μετά από πάσα- σουτ μετά από ντρίμπλα- αμυντικές ασκήσεις), συνεργασίες άμυνας- επίθεσης.
Μετά την αξιολόγηση όλων των αθλητών και εισήγηση των Σέρβων προπονητών, ένας αριθμός αθλητών και αθλητριών που θα επιλεγούν, θα μεταβεί στη Σερβία. Ο τελικός αριθμός συμμετοχών ορίζεται στα 48 άτομα και συγκεκριμένα 4 προπονητικές μονάδες των 12 αθλητών έκαστη. To κόστος συμμετοχής του Antagoras Basketball Camp ορίζεται στα 120 ευρώ με προθεσμία υποβολής συμμετοχών την 24η Ιουνίου 2018. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές: Πλούμπης Μάριος (6949200380), Δρεττάκη Ελένη (6942984524), Παπούλης Ιωάννης (6936654328), Καπλανίδης Μιχάλης (6945853148) και Κασάπογλου Θάλεια (6948680461).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ