ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνή ΜΜΕ: Η ελληνική Ημέρα της Μαρμότας συνεχίζεται

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ξενος τυπος

Λίγες ώρες μετά την ολο­κλή­ρωση των επαφών Τσίπρα στις Βρυ­ξέλ­λες, το πρα­κτο­ρείο Bloomberg, κάνει λόγο σε δημο­σί­ευμά του για απο­τυ­χία και του νέου γύρου δια­βου­λεύ­σεων σε επίπεδο κορυφής προ­κει­μέ­νου να βρεθεί λύσει στην αντι­πα­ρά­θεση μεταξύ Ελλάδας – εταίρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρ­ριψε τις προ­τά­σεις που θα ξεκλεί­δω­ναν τους πόρους που είναι απα­ραί­τη­τοι για την Ελλάδα, ώστε να απο­τρα­πεί η χρε­ο­κο­πία ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα, ενώ προ­σθέ­τει ότι οι μήνες αντα­γω­νι­σμού και χαμένων προ­θε­σμιών, έχουν δώσει τη θέση τους σε μια μεγα­λύ­τερη σπουδή να απο­φα­σι­στεί η μοίρα της Ελλάδας.

Παράλ­ληλα υπεν­θυ­μί­ζει τις επεί­γου­σες χρη­μα­το­δο­τι­κές ανάγκες της Αθήνας, δεδο­μέ­νου ότι η χώρα βρί­σκε­ται εκτός αγορών.

«Ο έλληνας ηγέτης συναντά τους πιστω­τές της ευρω­ζώ­νης – αλλά όπως ήταν ανα­με­νό­μενο, χωρίς καμία συμ­φω­νία ακόμη» τιτλο­φο­ρεί­ται δημο­σί­ευμα του βρε­τα­νι­κού Guardian.

O Αλέξης Τσίπρας συνα­ντή­θηκε με τον επι­κε­φα­λής της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ προ­κει­μέ­νου να πιέσει για ένα μεταρ­ρυθ­μι­στικό πρό­γραμμα 47 σελίδων, με θετικά απο­τε­λέ­σματα, αλλά δεν σημειώ­θηκε καμία πρόοδος.

Παρ’ όλο που η συνά­ντηση πήγε καλά έληξε χωρίς απο­τέ­λε­σμα, επι­ση­μαί­νε­ται στο δημο­σί­ευμα. Ο Τσίπρας πήγε να υπο­στη­ρί­ξει την ελλη­νική πρόταση των 47 σελίδων, αλλά ήρθε αντι­μέ­τω­πος με ένα εντελώς δια­φο­ρε­τικό σχέδιο το οποίο συντά­χθηκε μετά από την έκτακτη πεντα­μερή στο Βερο­λίνο την Δευτέρα το βράδυ.

Σε άλλο δημο­σί­ευμα της βρε­τα­νι­κής εφη­με­ρί­δας με τίτλο «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η δια­γραφή του χρέους θα γίνει» ο βρε­τα­νός δημο­σιο­γρά­φος Νιλς Πράτλει αναλύει γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να απο­φύ­γει μια δια­γραφή του χρέους για την Ελλάδα.

Τονίζει ότι ο βασικός παρά­γο­ντας του ελλη­νι­κού προ­βλή­μα­τος είναι το χρέος το οποίο βρί­σκε­ται στο 180% του ΑΕΠ και δεν είναι βιώσιμο, ενώ επι­ση­μαί­νει ότι οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις που απαι­τού­νται από την Ελλάδα, αυτή τη φορά είναι επίσης καθο­ρι­στι­κές διότι θα κάνουν συγκε­κρι­μένο το πλαίσιο για το επόμενο πακέτο διά­σω­σης (γύρω στα 30-50 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ).

Η Ευρώπη δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να σώσει την Ελλάδα ανα­φέ­ρει η βρε­τα­νική Telegraph. Ακόμη και αν η Ελλάδα εγκα­τα­λεί­ψει το ευρώ, η Ευρώπη πρέπει να δια­σφα­λί­σει την ανά­πτυξη της οικο­νο­μίας της χώρας. Δια­φο­ρε­τικά, βάζει το σύνολο του έργου της ΟΝΕ σε κίνδυνο.

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.