ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις «αρνητικές εκπλήξεις» και τον κίνδυνο ρίσκου της υγείας των παιδιών και των συγγενών τους από το άνοιγμα των σχολείων επισήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Όπως είπε ο κ. Τσούχλος,«οι μέρες διδασκαλίας εξαιτίας της εκ περιτροπής εκπαίδευσης είναι κάτω των 10 ημερών. Η ύλη θα προχωρήσει ελάχιστα και στο Γυμνάσιο και στην Α’ και Β’ Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας δεν μας άκουσε και προχωράει με πολιτική απόφαση στο να ανοίξουν τα σχολεία».

«Το υπουργείο Παιδείας συνεχώς μας εκπλήσσει αρνητικά. Είχαμε ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να έχουμε ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Παρότι η κ. υπουργός δεν μας ανακοίνωσε τίποτα, χθες το βράδυ υπήρξε μία απόφαση της Γενικής Γραμματέως με εντολή υπουργού, όπου ξαφνικά καλούνται οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες την Τετάρτη 6 Μαΐου. Άλλη μία αρνητική έκπληξη καθώς εμείς είχαμε θέσει θέματα απολύμανσης, καθαρισμού, προετοιμασίας. Αύριο είναι Δευτέρα…λέτε σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες σχολικές μονάδες, να προλάβουν οι δήμοι, χωρίς καμία εντολή, να απολυμάνουν τους χώρους, να παρθούν τα αντισηπτικά; Η ΟΛΜΕ προβληματίζεται. Η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων που ξαφνικά ανακάλυψε η κ. Κεραμέως, δεν μπορεί να προχωρήσει σε όλα τα σχολεία και όλες τις τάξεις»,

«Θεωρούμε ότι η λεγόμενη ζωντανή αναμετάδοση απαξιώνει, εμπαίζει και διακωμωδεί την εκπαιδευτική διαδικασία, τη διδασκαλία, τον καθηγητή και την καθηγήτρια. Υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος προσβολής των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Καλούμε τα μέλη μας να μη υλοποιήσουν την εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος και θα προσφύγουμε στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων», πρόσθεσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.