Αθλητικά

Φινάλε στα σεμινάρια του Σ.Ε.Π.Κ.

Η αυλαία των διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού έπεσε την Πέμπτη 30 Απριλίου με την ομιλία του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο πολύπειρος τεχνικός ανέλυσε το θέμα με τίτλο “τρεις σημαντικοί παράγοντες στο σύγχρονο μπάσκετ” εστιάζοντας στον τρόπο εκδήλωσης και εκτέλεσης στο transition.
Στην αρχή της ομιλίας του, εξήγησε πως όλα περιστρέφονται γύρω από τρεις βασικές αρχές: την υπεραριθμία, το mis match και την κίνηση/διάβασμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτά τα τρία στοιχεία καθορίζουν την εξέλιξη του transition και την αποτελεσματικότητά του στη διάρκεια του αγώνα. Όπως εξήγησε, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των κατοχών που εκτελούνται στο transition στο ΝΒΑ, το οποίο αποτελεί το βασικότερο μέσο άντλησης επιρροών λόγων των πολλών διαφορετικών τάσεων και της πληθώρας επιλογών.
Εν συνεχεία, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν από συναδέλφους μέσω της σελίδας του Συνδέσμου στο Facebook, κι αφορούσαν τόσο στην εκτέλεση του transition, όσο επίσης στην προετοιμασία στη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και την πνευματική προσέγγιση απέναντι στους παίκτες.
Ο Σ.Ε.Π.Κ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ, εξ ονόματος όλων των μελών του, επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς τους προπονητές που πήραν μέρος στα διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώθηκαν εν μέσω καραντίνας λόγω του κορονοϊου. Η ανταπόκριση και η διάθεση τους να συμμετάσχουν ήταν παροιμιώδης, προσφέροντας στους προπονητές την πολύτιμη ευκαιρία όχι μόνο να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, αλλά να επιμορφωθούν, να προβληματιστούν και να να ανταλλάξουν απόψεις.
Εντυπωσιακή ήταν επίσης η ανταπόκριση και η συμμετοχή των Ελλήνων προπονητών, που κατά εκατοντάδες, αλλά και χιλιάδες, παρακολούθησαν ζωντανά τις ομιλίες καταξιωμένων συναδέλφων τους, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και στη χώρα μας. Δημιουργήθηκε επί της ουσίας μια προπονητική κοινότητα που τα μεσημέρια συζητούσε και ενημερωνόταν για το αγαπημένο του άθλημα, σε μια εποχή που η δράση έχει λείψει σε όλους.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά τους συμμετέχοντες ομιλητές: Γιάννη Σφαιρόπουλο, Δημήτρη Ιτούδη, Γιώργο Βόβορα, Δημήτρη Πρίφτη, Μάνο Μανουσέλη, Ηλία Ζούρο, Θόδωρο Ροδόπουλο, Στέφανο Δέδα, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και Βαγγέλη Αγγέλου, που με τη διάθεση τους, αλλά και τις εξαιρετικές ομιλίες τους, έδωσαν κύρος και αξία στα webinars.
Τα webinars του ΣΕΠΚ, που είχαν ξεκινήσει το 2014 αλλά πήραν μια πιο συγκεκριμένη μορφή εν μέσω καραντίνας, αναμένεται να καθιερωθούν από ‘δω και μπρος, αγγίζοντας όλο το φάσμα του μπάσκετ, από τις ακαδημίες, αλλά και το γυναικείο. Τα διαδικτυακά σεμινάρια εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη επιτυχία ακριβώς χάρις στη μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων προπονητών, που έδειξαν ότι διψούν για επιμόρφωση και αγαπούν το άθλημα ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου