Στον χαρακτήρα του κατηγορούμενου Α.Λ. επικεντρώθηκε στην κατάθεσή της η αδελφή του, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Υποστήριξε ότι ο Α.Λ. και η νεαρή φοιτήτρια είχαν σχέση και ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τον θάνατό της.

Πριν από την αδελφή του κατηγορούμενου Α.Λ. είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος Μ.Κ., ωστόσο έως την ώρα που ολοκλήρωσε την κατάθεσή του δεν είχε επιτραπεί στο δικαστήριο η είσοδος δημοσιογράφου στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού.

Η μάρτυρας υπεράσπισης υποστήριξε ότι μόλις «πριν λίγες ώρες βρήκα την ψυχική δύναμη να μιλήσω στον κ. Τοπαλούδη και να ζητήσω συγγνώμη».

Όσον αφορά τον μικρότερο αδελφό της, υποστήριξε ότι είχαν «κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει».

Υποστήριξε ότι «είχε τρεις μεγάλες σχέσεις σε διάρκεια. Ήταν ιδιαίτερα δοτικός», ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει τον άλλο κατηγορούμενο.

«Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει (σ.σ. ο Α.Λ.) ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού. Μια δυο φορές τον είχε αναφέρει με ένα είδος θαυμασμού. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας» και ότι της είχε φανεί «διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία».

Όσον αφορά την Ελένη Τοπαλούδη, υποστήριξε ότι «είχαν σχέση. Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger. Σε συναντήσεις τους μιλούσαν για ταξίδια. Είχαν συναντηθεί τέσσερις φορές από κοντά. Μιλούσαν με ηχητικά μηνύματα γιατί είχα ακούσει τη φωνή της».

Ανέφερε επίσης ότι «είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει, γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της».

Όσον αφορά την ημέρα της δολοφονίας, είπε ότι «μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο».

Είπε ότι η οικογένεια του κατηγορούμενου το περιστατικό έμαθε από την τηλεόραση.

«Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη» είπε. «Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου. Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δικαστές στον οποίο παρενέβη και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί

Πρόεδρος: Τι να κάνουν

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ’ αυτό το σπίτι

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση, αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα, «τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο;»

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Και συνέχισε η μάρτυρας λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει»

Πρόεδρος: Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.

Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι ο αδελφός σας ήταν ένα θείο δώρο. Κι αυτή ένα θείο δώρο ήταν (έδειξε τη φωτογραφία της Ελένης Τοπαλούδη).

• Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τη συνέχεια της κατάθεσης της αδελφής του κατηγορούμενου Α.Λ.

Πηγή: efsyn.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ