ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη της Χρύσας Καραγιάννη στην CAIR

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χρύσα Καραγιάννη CAIR

Την CAIR επι­σκέ­φθηκε η Χρύσα Καρα­γιάννη, υπο­ψή­φια Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προ­ο­δευ­τική Συμ­μα­χία. Κατά την επί­σκεψή της ενη­με­ρώ­θηκε εκτενώς από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Γεωρ­γαλή και τα στελέχη κ. Δημήτρη Αλεβίζο και κ. Νίκο Χαζίρη για τη λει­τουρ­γία και τα σημα­ντικά προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζει η εταιρία τα τελευ­ταία χρόνια. Παρών στην συνά­ντηση ήταν και ο Γενικός Διευ­θυ­ντής της Ένωσης Αγρο­τι­κών Συνε­ται­ρι­σμών κ. Δημή­τρης Καρα­γιάν­νης.

Η περιο­ρι­σμένη ρευ­στό­τητα και η έλλειψη χρη­μα­το­δο­τι­κών εργα­λείων έχουν αντί­κτυπο στο ρυθμό παρα­γω­γής και οδηγούν στη μείωση του προ­σω­πι­κού, με το πέρασμα των χρόνων.Αρνη­τικό απο­τέ­λε­σμα αυτών είναι επίσης η δυσκο­λία στον εκσυγ­χρο­νι­σμό της εται­ρίας, καθώς και η συρ­ρί­κνωση του δικτύου πωλητών που συντη­ρούσε ψηλά τις πωλή­σεις στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειω­θεί ότι το Οινο­ποιείο της CAIR ξεκί­νησε να λει­τουρ­γεί το 1928 και είναι το πρώτο το οποίο παρή­γαγε αφρώδη οίνο με τον παρα­δο­σιακό τρόπο. Απορ­ροφά περίπου το 80% της τοπικής παρα­γω­γής καθι­στώ­ντας το σημα­ντικό ανα­πτυ­ξιακό παρά­γο­ντα για την περιοχή.Αυτή την στιγμή είναι ικανό να παράγει 6.000- 7.000 φιάλες την ημέρα.

Για να συνε­χι­στεί η λει­τουρ­γία του αλλά και να ανα­πτυ­χθεί περαι­τέρω το οινο­ποιείο, είναι­ση­μα­ντικό να βρεθούν χρη­μα­το­δο­τικά εργα­λεία με στόχο την αύξηση ρευ­στό­τη­τας και τη ρύθμιση των δανεια­κών υπο­χρε­ώ­σεων του. Συγκε­κρι­μένα, είναι απα­ραί­τητο να χρη­μα­το­δο­τη­θεί η εταιρία από το Ταμείο Ανά­καμ­ψη­ςκαι από Ευρω­παϊκά Προ­γράμ­ματα. Η ΚΑΙΡ, εταιρία σήμα κατα­τε­θέν για το νησί της Ρόδου, είναι ανε­πί­τρε­πτο να μην στη­ρί­ζε­ται επαρκώς, αλλά αντί­θετα σκο­πί­μως να επι­χει­ρεί­ται η απα­ξί­ωσή της, σημεί­ωσε η Χρύσα Καρα­γιάννη μετά το τέλος της επί­σκε­ψης. Είναι ξεκά­θαρο ότι μια Προ­ο­δευ­τική Κυβέρ­νηση, όπως αυτή που θα προ­κύ­ψει την 22η Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τιμόνι θα έχει ως μέλημα τη στήριξη μικρο­με­σαίων επι­χει­ρή­σεων, που τώρα βρί­σκο­νται στο έλεος εισπρα­κτι­κών εται­ρειών, μιας και αυτές απο­τε­λούν την ραχο­κο­κα­λιά της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.