Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Κρεμαστινός: Δεν αρκεί ο Οργανισμός και τα εγκαίνια, ένα νοσοκομείο χρειάζεται προσωπικό

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την επικείμενη ανακοίνωση των εγκαινίων του Νοσοκομείου Καρπάθου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Καρπάθου και προγραμματίζει εγκαίνια. Όμως, ο καθένας καταλαβαίνει ότι για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο δεν αρκεί ο οργανισμός του αλλά η συμπλήρωση των θέσεων του οργανισμού. Εκατοντάδες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών σε όλη τη Χώρα υπάρχουν σε οργανισμούς αλλά παραμένουν κενές.

Όσον αφορά την Κάρπαθο, το Κέντρο Υγείας της που θα κλείσει για να μεταφερθεί το προσωπικό στο νέο Νοσοκομείο, στερείται ήδη αρκετών βασικών ειδικοτήτων. Ο καρδιολόγος, που έχει από χρόνια αποχωρήσει, παραμένει αναντικατάστατος.Το ζήτημα είναι ποια θα είναι τα κίνητρα για να έρθουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καρπάθου, που είναι ακόμα ανολοκλήρωτο.

Από ετών έχω επισημάνει ότι είναι αδύνατον να υπάρξει λειτουργία του Νοσοκομείου χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πως είναι δυνατόν η στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου να στηριχθεί στη στελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας η οποία είναι ανεπαρκής ακόμα και για λειτουργία Κέντρου Υγείας;”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου