Ειδήσεις

Το Σωματείο οικοδόμων Ρόδου συμμετέχει στην απεργία της 9ης Απριλίου

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατ/τών Οικοδόμων& Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία, στις 9 Απρίλη.

Απαιτούμε και παλεύουμε για:

√ Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Έκτακτο επίδομα ανεργίας 1000 ευρώ για τους ανέργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

√ Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

√ Υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

√ Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Σήμερα η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων:

• Νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που σημαίνει κέρδη για την εργοδοσία και από την άλλη βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων που θα οδηγήσουν σε μείωση των συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σε επιπλέον περικοπές στην υγεία, πρόνοια, σε επιδόματα και παροχές

• Νέο ειδικό μισθολογικό καθεστώς για νεοπροσλαμβανόμενους με σταδιακή κατάργηση των τριετιών και παραπέρα μείωση των άθλιων κατώτερων μισθών των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 χρόνων.

• Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα. Σχεδιάζουν την κατάργηση του 6μηνου επιδόματος μητρότητας.

• Επιχειρούν να επαναφέρουν το λοκ άουτ, να βάλουν περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε των βιομηχάνων και της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από την επικύρωση του εξευτελιστικού κατώτερου μισθού των 586 ευρώ, που για τον κλάδο των κατασκευών σημαίνει 28 ευρώ μεικτά! κατώτερο μεροκάματο.

Το προεκλογικό πανηγύρι της κυβέρνησης ότι θα μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες και θα ανακουφίσει τους αδικημένους είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που έχουν υποστεί άγρια επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ένα εφάπαξ επίδομα, μερικά ψίχουλα, που μοιράζει η κυβέρνηση, για όσους τα πάρουν δεν θα λύσει:

– Την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο,

– Δεν θα επαναφέρει τα μεροκάματα στα επίπεδα του 2009,

– Δεν θα καταργήσει τα 2 επιπλέον χρόνια που μας φόρτωσαν στην πλάτη για να βγούμε στη σύνταξη, ούτε θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ,

– Δεν θα δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να πάρουμε καλύτερη σύνταξη, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία όπως το κατορθώνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές

Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε σωτήρες και μεσσίες, που πασχίζουν να εξανθρωπίσουν την βαρβαρότητα της εξουσίας του κεφαλαίου και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το εργατικό κίνημα για να βρεθούν στις κυβερνητικές καρέκλες.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας. Ο δρόμος του αγώνα και της ενίσχυσης του σωματείου, που αγωνίζεται με συνέπεια για τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι προϋποθέσεις, για να παλέψουμε με καλύτερους όρους απέναντι στην όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.
Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας.

Μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, που βιώνουν τις ίδιες συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της εξουσίας του κεφαλαίου μπορούμε να ελπίσουμε με βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Ρ,
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 10.30πμ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου