Ειδήσεις

Αισθητά μειωμένη το Μάρτιο η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου

Μειωμένη σε μεγάλο βαθμό ήταν η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου τον μήνα Μάρτιο.

Από τα στοιχεία του γραφείου έλεγχου διαβατηρίων της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας προκύπτει ότι τον περασμένο μήνα διακινήθηκαν από το λιμάνι της Ρόδου 2.414 άτομα έναντι 8.481 το Μάρτιο του 2013.

Η κάμψη της κίνησης οφείλεται στη δραματική μείωση που σημειώνουν φέτος οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων γεγονός το οποίο προβληματίζει όσους ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό.

Αναλυτικότερα στη γραμμή Τουρκία- Ρόδος τον περασμένο Μάρτιο ταξίδεψαν 1304 άτομα.
Με προορισμό το νησί μας ταξίδεψαν 707 άτομα.
Από τη Ρόδο στην Τουρκία ταξίδεψαν μέσω της συγκεκριμένης γραμμής 597 άτομα.
Δεν υπήρξε κίνηση όμως το Μάρτιο στη γραμμή Ρόδος -Τουρκία.

Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν δύο κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων με τα οποία αφίχθησαν στη Ρόδο 1053 τουρίστες της «μιας ημέρας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν 14 κατάπλοι θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 33 άτομα.

Πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα και 24 αναχωρήσεις θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 24 άτομα.

Από την 1η Απριλίου ξεκίνησε στο λιμάνι της Ρόδου η υλοποίηση του προγράμματος θεωρήσεων εισόδου σε τουρίστες που έρχονται από την Τουρκία.
Ενημερώθηκαν ήδη και οι τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη αγορά προκειμένου να ξεκινήσουν να συγκεντρώνουν αιτήματα από πολίτες της γειτονικής χώρας που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στη Ρόδο.

Τα αιτήματα μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται 24 ή 36 ώρες πριν από την αναχώρηση προκειμένου οι αξιωματικοί να τα ελέγχουν και να εκδίδουν τις θεωρήσεις εισόδου.

Πέρσι έγιναν με ευθύνη του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων 4.200 θεωρήσεις εισόδου.
Στοιχεία για την υλοποίηση του προγράμματος είχε παρουσιάσει ο προϊστάμενος του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων κ. Βασίλης Εξαρχος στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αναφερόμενος στο θέμα πριν λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε πως το αρμόδιο υπουργείο δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των υπηρεσιών, που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο, με προσωπικό.
Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διατεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου