Ειδήσεις

Χρήσιμο για υποψήφιους στις εκλογές της 18ης Μαϊου

Με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν.4242/2014 «Ενιαίος φορέας εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις», ορίζεται ότι η προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3870/2010 είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα, που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Ειδικά για τις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, η προεκλογική περίοδος κατά την ανωτέρω έννοια αρχίζει από τη δημοσίευση του νόμου 4242/2014, δηλαδή από 28 Φεβρουαρίου 2014.

Με τις διατάξεις του άρθρου 128 του νόμου : «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», ορίζεται ότι προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν.3870/2010, είναι το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών, που προηγείται της ψηφοφορίας του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι στο ρυθμιστικό πεδίο του νόμου 3870/210, εμπίπτουν οι υποψήφιοι
περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου