ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαρακόπουλος: Η ομάδα Δέλτα καταργήθηκε με αξίωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΛΤΑ-ΒΙΑ

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρ­νηση για την ανομία που επι­κρα­τεί κατα­λό­γισε ο τομε­άρ­χης Προ­στα­σίας του Πολίτη της Νέας Δημο­κρα­τίας, βου­λευ­τής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρα­κό­που­λος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικο­νό­μου στον ΣΚΑΪ. «Η στο­χο­ποί­ηση των Α.Τ., δείχνει ότι θέλουν να χυθεί αίμα αστυ­νο­μι­κού» τόνισε και σημεί­ωσε πως: «Θα ξανα­δούμε αν χρειά­ζε­ται αλλαγή στο νομο­θε­τικό πλαίσιο για την κου­κούλα».

«Υπάρχει σαφή απουσία πολι­τι­κής βού­λη­σης, που μετα­τρέ­πε­ται σε επι­χει­ρη­σιακή ανε­πάρ­κεια. Συνει­δητά η κυβέρ­νηση προ­χώ­ρησε στην κατάρ­γηση της ομάδας Δέλτα, με αξίωση της νεο­λαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Απο­δυ­να­μώ­θηκε η ομάδα «Ζ» και γίνο­νται προ­σα­γω­γές που δεν μετα­τρέ­πο­νται σε συλ­λή­ψεις, γιατί δεν είναι κάποιος εκεί άμεσα να τους πιάσει επ’ αυτο­φώρο» ισχυ­ρί­στηκε ο κ. Χαρα­κό­που­λος και πρό­σθεσε: «Η κατά­σταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κό­τητα και αντί να την αντι­με­τω­πί­ζουν, στρου­θο­κα­μη­λί­ζουν».

Μάλιστα έκανε λόγο για στο­χο­ποί­ηση των Α.Τ. με στόχο νεκρό αστυ­νο­μικό. «Υπάρχει στο­χο­ποί­ηση αστυ­νο­μι­κών τμη­μά­των, στόχος είναι να χυθεί αίμα αστυ­νο­μι­κού. Βλέ­πουμε τις τελευ­ταίες επι­θέ­σεις στο Αστυ­νο­μικό Μέγαρο στην Πάτρα, στα ΜΑΤ στη Θεσ­σα­λο­νίκη, στο Α.Τ. Ακρο­πό­λεως, είναι  εμφανές προ­σπά­θεια να χυθεί αίμα αστυ­νο­μι­κού. Υπάρχει λει­ψαν­δρία, τα περισ­σό­τερα Α.Τ. στην Αττική κατε­βά­ζουν ρολά το βράδυ».

Μάλιστα άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό Προ­στα­σίας του Πολίτη: «Θυμάστε τις δηλώ­σεις Τόσκα, ότι επι­στρέ­φουν οι αστυ­νο­μι­κοί από τα δημόσια πρόσωπα κ.λ.π. Βλέ­πουμε δεκάδες αστυ­νο­μι­κούς στον κ. Φλα­μπου­ράρη, μήπως υπάρχει υπερ­βολή; Πέντε αστυ­νο­μι­κοί σε πρώην υπουργό των ΑΝΕΛ; Η κατά­σταση έχει βγει εκτός ελέγχου».

Ο κ. Χαρα­κό­που­λος μίλησε και για τις προ­τε­ραιό­τη­τες της ΝΔ, εφόσον έρθει στην εξουσία, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι θα ξανα­δούν το νόμο για την κου­κούλα. «Εμείς θα προ­χω­ρή­σουμε σε σημα­ντική ανα­διάρ­θρωση της αστυ­νο­μίας, με επα­να­σύ­σταση της ομάδας της Δέλτα., κατάρ­γηση του νόμου Παρα­σκευό­που­λου, που ανα­τρο­φο­δο­τεί έναν κύκλο εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας, και στην κατάρ­γηση του άβατου στα Εξάρ­χεια και ασύλου στα Πανε­πι­στή­μια. Θα δούμε αν χρειά­ζε­ται αλλαγή στο νομο­θε­τικό πλαίσιο για την κου­κούλα. Αν χρειά­ζε­ται να ποι­νι­κο­ποι­η­θεί. Αυτή η κατά­σταση δεν πρέπει να συνε­χί­ζε­ται. Αυτό το μπάχαλο πρέπει να αλλάξει».

Τέλος υπο­στή­ριξε πως: «Η ασφά­λεια του πολίτη είναι θεμε­λιώ­δης δικαί­ωμα. Αν και στο τελευ­ταίο χωριό ο πολίτης βάζει κάγκελα για να προ­στα­τευ­τεί, για ποια ελευ­θε­ρία μιλάμε;».

Πηγή newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.