Αθλητικά

ΕΠΟ: Στήριξη στον αγώνα των ΠΑΕ της S.L.2

• Επιχορήγηση 30.000 ευρώ σε κάθε ΕΠΣ

Την Παρασκευή διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη η Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Κατά πλειοψηφία η Γ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα, στηρίζοντας τις ΠΑΕ της Super League 2, οι οποίες αποφάσισαν την επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος, έπειτα από το «ψαλίδι» του Λευτέρη Αυγενάκη στην επιχορήγηση από το ποσοστό του Στοιχήματος.
Παράλληλα αποφασίστηκε η επιχορήγηση των ΕΠΣ με 30.000 ευρώ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση με όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Γενική Συνέλευση, αναφέρει τα εξής:
«Η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
-Με 53 ψήφους υπέρ και ένα λευκό, αποφασίστηκε να προβλεφθεί καταστατικά πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όταν οι υποθέσεις που δικάζουν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και κρίνουν αποτελέσματα αγώνων ή επηρεάζουν τη βαθμολογία. Επίσης, κάθε δικαστική εκκρεμότητα θα κλείνει το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους.
-Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση γραφείου της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, που θα διεκπεραιώνει υποθέσεις που θα αφορούν τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.
-Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή της δοθείσας επιχορήγησης των 30.000 ευρώ συνολικά σε κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.
-Έπειτα από αίτημα της Super League 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ένα λευκό, μία αποχή) η έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο: ‘’Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των ομάδων της Super League 2 και ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ’’.
-Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη και να καταστεί δυνατή η εκδίκαση υποθέσεων και από πειθαρχικά όργανα που θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου