ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την αναγκαιότητα του τεστ στις μετακινήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Την ανα­γκαιό­τητα να ξεκι­νή­σει τώρα η συζή­τηση για το πιστο­ποι­η­τικό εμβο­λια­σμού, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η απα­ραί­τητη προ­ϋ­πό­θεση για τις μετα­κι­νή­σεις, έθεσε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, μιλώ­ντας στο δια­δι­κτυακό συνέ­δριο «Europe 2021».

«Το πιστο­ποι­η­τικό εμβο­λια­σμού αφαιρεί την ανα­γκαιό­τητα του τεστ κατά τις μετα­κι­νή­σεις», τόνισε ο πρω­θυ­πουρ­γός κατά την παρέμ­βασή του, συμπλη­ρώ­νο­ντας: «Να το ξεκα­θα­ρίσω και πάλι: όλοι θα επι­τρέ­πε­ται να ταξι­δεύ­ουν, απλά θα διευ­κο­λύ­νο­νται όσοι έχουν εμβο­λια­στεί. Συμφωνώ ότι τώρα δεν είναι η ώρα να λάβουμε μία απόφαση, αλλά τώρα πρέπει να ξεκι­νή­σει η συζή­τηση».

«Τώρα πρέπει να κοι­τά­ξουμε στο μέλλον και να δια­σφα­λί­σουμε πως δεν θα υπάρ­ξουν νέες καθυ­στε­ρή­σεις στις επό­με­νες παρα­δό­σεις των δόσεων των εμβο­λίων» συνέ­χισε κατά την παρέμ­βασή του στο «Europe 2021» ο Έλληνας πρω­θυ­πουρ­γός.

«Οι φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρείες θα πρέπει να τιμή­σουν τα συμ­βό­λαια, που έχουν υπο­γρά­ψει με την Ευρω­παϊκή Ένωση. Είναι σημα­ντικά τα εμβόλια που έρχο­νται» συνέ­χισε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και συμπλή­ρωσε: «Για παρά­δειγμα θα πρέπει να έχουμε επαρ­κείς δόσεις από αυτό της johnson & johnson. Είναι σημα­ντικό γιατί πρό­κει­ται για μία δόση, μπορεί να απο­θη­κευ­τεί πιο εύκολα και πιθανώς ο εμβο­λια­σμός να μπορεί να γίνεται και στα φαρ­μα­κεία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επι­τα­χύ­νουμε την δια­δι­κα­σία εμβο­λια­σμού».

Ανα­φε­ρό­με­νος στη συνέ­χεια στα Ελληνο-τουρκικά, ο πρω­θυ­πουρ­γός σημεί­ωσε πως «Η Ελλάδα επιζητά να επι­λύ­σει τη μόνη διαφορά της με την Τουρκία, δηλαδή τον καθο­ρι­σμό των μεταξύ τους θαλασ­σίων ζωνών». Ωστόσο, συμπλή­ρωσε πως «Δεν είμαι, όμως αφελής, θέλω να δια­πι­στώσω συνέ­πεια από την πλευρά της Τουρ­κίας. Σε γενικές γραμμές το Ευρω­παϊκό Συμ­βού­λιο έχει κινηθεί στη σωστή κατεύ­θυνση, δεν σας κρύβω ότι ορι­σμέ­νες φορές θα επι­θυ­μούσα μεγα­λύ­τερη στήριξη. Η απειλή των κυρώ­σεων κατά της Τουρ­κίας θα πρέπει να είναι αξιό­πι­στη, ειδάλ­λως δεν θα λει­τουρ­γή­σει. Η Ευρω­παϊκή Ένωση θα πρέπει να ισχυ­ρο­ποι­η­θεί γεω­πο­λι­τικά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.