ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Indymedia.

Στην ανάρτηση τους, οι αναρχικές/αναρχικοί, όπως υπογράφουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση, συνδέοντάς την με το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

To κείμενο – ανάληψη ευθύνης είναι το εξής:

«Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί».

Χθες, Σάββατο, λίγο μετά τις 15:30, άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του συνθέτη και στη συνέχεια έγραψαν στον τοίχο «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος».

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.