Ειδήσεις

Κατολισθήσεις από τις βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο της Ρόδου

Κατολισθητικά φαινόμενα μικρής   έκτασης σημειώθηκαν προχθές το βράδυ  εξαιτίας  της ισχυρής βροχόπτωσης στο οδικό δίκτυο κοντά στα Κολύμπια και στην Αρχίπολη.
Ζητήθηκε η παρέμβαση των αρμοδίων  υπηρεσιών  της Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου προκειμένου να γίνουν οι δέουσες ενέργειες και να  αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Ο  αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι επίσκεψη στη δημοτική ενότητα Αφάντου.
Συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του επιθεώρησε το  οδικό δίκτυο και διαπίστωσε πως  κοντά στα Κολύμπια και στην Αρχίπολη  είχαν  σημειωθεί  κατολισθήσεις όχι μεγάλης έκτασης.
«Ζητήσαμε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να ξεκινήσουν  τις αποκαταστάσεις  στο οδικό δίκτυο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  ασχολήθηκε και με την εξέλιξη άλλων έργων στη δημοτική ενότητα Αφάντου.
«Σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου δημιουργήθηκαν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. Δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας.
Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των  όποιων  προβλημάτων ήταν και το τμήμα  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι  να παρέμβουμε όπου χρειαστεί και να αποκαταστήσουμε  τυχόν ζημιές », δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Ρόδου  κ.  Ηλίας Αργύρης.
Σύμφωνα με τον  κ. Αργύρη   στο τέλος του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου  για την πολιτική προστασία. Θα κληθούν να λάβουν μέρος οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
«Στο τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.  Θα ενημερωθούν οι  πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων για το σχέδιο «Ξενοκράτης» και το σχέδιο που  έχει ετοιμαστεί από το Δήμο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Θα δώσουμε οδηγίες ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς  να γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο κ.  Ηλίας Αργύρης.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας όλοι οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων θα πρέπει να καταγράψουν  τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα.
«Στη συνέχεια θα τους εφοδιάσουμε με τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικά για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Θα πρέπει επίσης να αναπτύξουν συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις. Στόχος μας είναι να υπάρχουν έτοιμες ομάδες κρούσης που θα αναλαμβάνουν δράση όταν  προκύπτουν  προβλήματα από  φυσικά φαινόμενα. Πρέπει όλοι να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την όποια δύσκολη κατάσταση προκύψει στη Ρόδο », δήλωσε ο κ. Ηλίας Αργύρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου