Ειδήσεις

Θέματα υγείας απασχόλησαν τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, από τον Συντονιστή της Θεματικής Υγείας της ΝΟΔΕ κ. Ηλία Τσέρκη με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της περιοχής, στο πλαίσιο των εξελίξεων στην Υγεία και ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που έρχεται στην Βουλή. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η πρόερος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή.

Κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης ο οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η διαμόρφωση υγειονομικού χάρτη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, το μηνιαίο όριο συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, τα προβλήματα υγείας των νησιών καθώς και σχετικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την λειτουργία του ΕΚΑΒ καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του. Συζητήθηκε ακόμη, το σύστημα διακομιδών εντός του νησιού αλλά και στην ευρύτερη νησιωτική περιοχή της Δωδεκανήσου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Ρόδου και ειδικότερα η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας ογκολογικού και ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

Τέλος έγινε συζήτηση σχετικά με την μεταφορά όλων των ασφαλιστικών ταμείων που δεν διαθέτουν στέγη και δεν στεγάζονται σε δικό τους οίκημα, στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Ρόδου. Εν κατακλείδι, αποφασίστηκε να ακολουθήσει σειρά επαφών και με άλλους φορείς της υγείας και να κατατεθούν προτάσεις ώστε να γίνουν παρεμβάσεις προς το υπουργείο υγείας για την προώθηση και λύση των προβλημάτων τους.

Για τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Η Πρόεδρος – Νατάσα Βενετοκλή
Ο Συντονιστής της Θεματικής Υγείας της ΝΟΔΕ – Ηλίας Τσέρκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου