Ειδήσεις

Ροδίτης δικηγόρος για το ΚΚΕ στον “ενικό”

Για την Τυποεκδοτική απάντησε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ερώτηση του Ροδίτη δικηγόρου κ. Βασίλη Πάππου, καλεσμένου της εκπομπής «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Κοιτάξτε να δείτε, να το εξηγήσω αυτό γιατί είναι ένα ερώτημα και έχει γίνει πολύ συζήτηση, και μάλιστα με τρόπο και με ζητήματα που δεν ισχύουν», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Όταν λέμε ότι ο Ριζοσπάστης, για παράδειγμα, η εφημερίδα του ΚΚΕ, δεν είναι μια οποιαδήποτε εφημερίδα, μία επιχείρηση… Όταν λέμε ότι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902 δεν είναι μία οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση των ιδιωτών που φτιάχτηκε για να έχει κέρδος, για να μπορεί να ανταγωνίζεται άλλα κανάλια, ή άλλες εφημερίδες, για να έχει και κερδοφορία μέσα από τις διαφημίσεις, αλλά είναι εφημερίδα-όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, είναι σταθμός του ΚΚΕ, ενός πολιτικού κόμματος δηλαδή.»

«Όπως ξέρετε η Τυποεκδοτική είναι μία επιχείρηση, ένα τυπογραφείο μεγάλο, το οποίο έχει πολλά οικονομικά προβλήματα», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Έχει πάρα πολλές δυσκολίες, οι οποίες επιδεινώθηκαν, λόγω της οικονομικής κρίσης και βεβαίως είναι στο άρθρο 99.»

«Η Τυποεκδοτική δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο απλήρωτο, χωρίς δεδουλευμένα. Χωρίς να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, μέχρι τελευταίας δραχμής. Χωρίς να πληρωθούν οι αποζημιώσεις, για όσους θα φύγουν και βεβαίως χωρίς να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία και οτιδήποτε άλλο. Αυτό το υποσχόμαστε και δημόσια.»

«Η Τυποεκδοτική σε μια πορεία, επειδή υπήρχαν οι δυνατότητες, σε άλλες συνθήκες και με την εμπειρία που υπήρχε τότε, γιγαντώθηκε. Κατά τη γνώμη μας, αν συνέβαινε ξανά, δεν θα το ξανακάναμε. Έχουμε συλλογικά μελετήσει αυτό το ζήτημα. Αν θέλετε να σας το πω καθαρά και τώρα που μας ακούει ο ελληνικός λαός, να πούμε “πολιτικό κόμμα, πολύ περισσότερο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν πρέπει να έχει τέτοιου είδους επιχείρηση.»

Το βίντεο εδώ:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου