Ρεπορτάζ

Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Μπ. Σπύρου και Γ. Υψηλάντη

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι 13 υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες της χώρας με την αποχή της “Αριστερής Πλατφόρμας” του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για το Δήμο Ρόδου θα στηριχθεί ο κ. Γιώργος Υψηλάντης. Στην υποψηφιότητα του κ. Μπενέτου Σπύρου αναφέρθηκε χθες, ομιλώντας στη «δ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.

«Η επιλογή του κ. Μπενέτου Σπύρου δεν είναι μια κομματική αλλά ευρύτερη επιλογή που στηρίζει και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διαμορφώνεται μια μεγαλύτερη δυναμική από αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαθέτει στην κοινωνία και τους πολίτες της Δωδεκανήσου», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης και πρόσθεσε πως έγινε μια “επιλογή μάχης”, που ανατρέπει τα παλιά δεδομένα και κατεστημένα και φέρνει στην επιφάνεια τη διεκδικητικότητα και τη μαχητικότητα ενός καινούργιου σχήματος.

«Αυτό το σχήμα νομίζω πως το χρειάζεται η Δωδεκάνησος για να μπορέσει να αναδείξει τις ομορφιές και την προοπτική της. Με τα τελευταία μέτρα τα νησιά μας βάλτωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με βάση τις αρχές μας, με διαφάνεια, αλληλεγγύη, ήθος, συλλογικότητα και το βλέμμα στραμμένο στον πολίτη θα δώσουμε τη μάχη. Αυτό μπορούμε να το υποσχεθούμε. Δεν είμαστε μόνοι. Είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε γιατί είμαστε ήδη πολλοί. Κάθε ημέρα που περνάει θα γινόμαστε ακόμη περισσότεροι. Είναι μια δύσκολη αλλά και όμορφη μάχη», δήλωσε κ. Γάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την υποψηφιότητα του κ. Μπενέτου Σπύρου, ο κ. Γάκης δήλωσε:

«Από τον πολιτική πλατφόρμα εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις για τις υποψηφιότητες των κκ. Μπ. Σπύρου και Θ. Καρυπίδη. Άρνηση υπήρξε και για την υποψηφιότα του κ. Οδυσέα Βουδούρη. Οι επιφυλάξεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μιλήσαμε τόσο εγώ όσο και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και ανατρέψαμε τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν. Ούτε ένα κομματικό μέλος δεν ήταν αντίθετο με την υποψηφιότητα του κ. Μπενέτου Σπύρου. Ηρθησαν οι επιφυλάξεις ειδικά για τον δήμαρχο Λειψών», δήλωσε ο κ. Γάκης.Σε ερώτηση σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Ρόδου ο κ. Γάκης δήλωσε πως έχει ληφθεί απόφαση για την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Υψηλάντη.
«Διαμορφώνεται και για το Δήμο Ρόδου ένας ευρύτερος συνδυασμός ο οποίος, ανεξαρτήτως πώς θα πάνε τα πράγματα με τους ΟΤΑ, θα στηριχθεί από το κόμμα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι τόσο ο κ. Μπενέτος Σπύρου όσο και ο κ. Γιώργος Υψηλάντης στηριχθούν και από άλλα κόμματα, ο κ. Γάκης δήλωσε:

«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μείνουμε στο 4%, στο 17% ή στο 23% . Έχουμε όνειρο θα κερδίσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δείξουμε πως είμαστε κοντά στον κόσμο και τον σεβόμαστε. Η διεύρυνση όμως απαιτεί και προσοχή. Αποδεχόμαστε ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».
Στην επιλογή του κ. Μπενέτου Σπύρου αναφέρθηκε, ομιλώντας στη «δ», και το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μαυροματάκος.

«Η υποψηφιότητα του κ. Μπενέτου Σπύρου εγκρίθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες. Προχωράμε τώρα για να βρούμε τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο. Είναι μια διαδικασία που έχει να κάνει με τους πολίτες κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Η υποψηφιότητα στηρίζεται πάνω στα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχουμε βάλει και έγιναν αποδεκτά», εξήγησε ο κ. Μαυροματάκος και πρόσθεσε πως ο κ. Μπενέτος Σπύρου με τους αγώνες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια δείχνει πως σέβεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Έχει δείξει πως έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που δείχνουν πως μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά μας που στηρίζεται σε μια διαχρονική κατεύθυνση πολιτική που έχουμε επιλέξει ως κόμμα. Δεν μπορεί να υπάρχει μια δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση αν δεν αλλάξουν πράγματα και σε κεντρικό επίπεδο στο κράτος», δήλωσε ο κ.Νίκος Μαυροματάκος.Στη στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε χθες, ομιλώντας στη «δ», ο κ. Μπενέτος Σπύρου.

«Έχω αναφέρει εδώ και καιρό πως δεν θέλω να με χαρακτηρίζουν ισόβιο δήμαρχο αλλά ισόβιο πολίτη. Αυτή η πατρίδα, αυτή η χώρα και το πολιτικό σύστημα δεν διαμόρφωσαν πολίτες και για αυτό το λόγο έχει και τους πολιτικούς που της προέκυψαν. Ευχαριστώ τις πολιτικές δυνάμεις που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπό μου και την πολιτική μου διαδρομή. Ελπίζω να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία για το καλό των νησιών μας και του τόπου μας. Χρειάζεται ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνικών ώστε να μετέχουν οι πολίτες. Η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα τελικά δεν έχει παίξει τον ουσιαστικό της ρόλο γιατί ήταν εγκλωβισμένη από το σύστημα», δήλωσε ο κ. Μπενέτος Σπύρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου