Ειδήσεις

Αποσύρονται από την κυκλοφορία 14 οχήματα του Δήμου Ρόδου

Tην άρση της κυκλοφορίας 14 οχημάτων του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα 10 φορτηγών και 4 απορριμματοφόρων, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού.
Τα οχήματα κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση, η επισκευή τους κρίθηκε ασύμφορη, δεν παρέχουν καμία επιχειρησιακή και λειτουργική χρησιμότητα στο Δήμο, και ως εκ τούτου προτείνεται η οριστική απόσυρσή τους από την κυκλοφορία.

Μακροσκοπικά εξεταζόμενα τα οχήματα παρουσιάζουν στο αμάξωμα σοβαρότατες φθορές και αλλοιώσεις, που είναι αποτέλεσμα της πολυετούς χρήσης τους, όπως επίσης και της φυσικής φθοράς. Οι ζημιές αυτές είναι μη επανορθώσιμες. Παρουσιάζονται αποκολλήσεις λόγω σοβαρών οξειδώσεων τμημάτων των οχημάτων που αφορούν το αμάξωμα (μεταλλικών δαπέδων, πήγμα οχήματος κ.τ.λ.).
Παρόμοιες φθορές και αλλοιώσεις εμφανίζονται και στα πλαίσια των οχημάτων (φέρουσα κατασκευή και ψευδοπλαίσιο) καθιστώντας την χρήση των οχημάτων επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.
Τα συστήματα διεύθυνσης παρουσιάζουν μεγάλες ανοχές, καθιστώντας τα οχήματα επικίνδυνα κατά την οδήγησή τους.

Τα συστήματα πέδησης έχουν υποστεί μη αναστρέψιμες φθορές και οξειδώσεις (κλειστά κυκλώματα σωληνώσεων, αντλίες υγρών φρένου, καζάνια αέρος μικροεξαρτήματα κ.τ.λ.) και κρίνονται ακατάλληλα για χρήση.
Τα συστήματα ανάρτησης παρουσιάζουν εν γένει σοβαρές οξειδώσεις καθ’ όλη την έκταση των περιοχών και σημείων πάκτωσης στο πλαίσιο των οχημάτων και ακόμα και στο ίδιο το σύστημα ελασμάτων απ’ το οποίο απαρτίζονται.
Τα οχήματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία είναι τα εξής:

Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΔΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΑ
1 ΡΟΑ 7934 Απορριμματοφόρο SCANIA
2 ΡΟΑ 7938 Φορτηγό MERCEDES
3 ΡΟΑ 7930 Φορτηγό MERCEDES
4 ΡΟΑ 7937 Απορριμματοφόρο MERCEDES
5 ΡΟΒ 3741 Φορτηγό MITSUBISHI
6 ΡΟΒ 4468 Φορτηγό MITSUBISHI
7 ΡΟΒ 4469 Φορτηγό MITSUBISHI
8 ΡΟΑ 1125 Φορτηγό MITSUBISHI
9 ΡΟΑ 1126 Φορτηγό MITSUBISHI
10 ΡΟΑ 1127 Φορτηγό MITSUBISHI
11 ΡΟΑ 6719 Απορριμματοφόρο MERCEDES
12 ΚΗΥ 1052 Απορριμματοφόρο MERCEDES
13 ΡΟΑ 1128 Φορτηγό MITSUBISHI
14 ΡΟΑ 1129 Φορτηγό MITSUBISHI

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου