Ειδήσεις

Παναγιωτόπουλος: Το 50%+1 στα σχολεία δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική

Στην αποκάλυψη ότι το μέτρο του 50%+1 για τη λειτουργία των σχολείων δεν ήταν ποτέ πρόταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, προχώρησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, Τάκης Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως διευκρινίστηκε τότε ότι δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική.

Λίγες ώρες πριν τις τελικές αποφάσεις για την επανέναρξη των σχολείων και με την πλειοψηφία των ειδικών να προτείνει παράταση των διακοπών, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι το μέτρο του 50%+1 στα σχολεία, δηλαδή του μέτρου που προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές, δεν αποτέλεσε ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Το εν λόγω μέτρο προτάθηκε, μαζί με άλλα πολλά, από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η Επιτροπή διευκρίνισε, τότε, ότι το μέτρο του 50%+1 δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Παρόλα αυτά, όμως, έγινε πράξη.

«Το 50%+1 ποτέ δεν τέθηκε σαν επιδημιολογικό κριτήριο. Τέθηκε ως κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου. Ήταν απόφαση του υπουργείου. Είχε έρθει και στην Επιτροπή, αλλά όχι σαν επιδημιολογικό κριτήριο γιατί από επιδημιολογική άποψη δεν έχει καμία λογική. Προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε ένα σύνολο μεγάλο μέτρων που αν θυμάμαι καλά ήταν κι αυτό μέσα», είπε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και συνέχισε: «Η Επιτροπή ενέκρινε το όλο πακέτο των μέτρων, διευκρινίζοντας ωστόσο το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική. Έχει ξαναλεχθεί κι από άλλα μέλη της Επιτροπής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου