Τοπικές Ειδήσεις

Εκλογές Δ.Σ.Ρ. Γιώργος Μαυρομμάτης: Απαντήσεις στις… «φήμες»

Στις 5/12/2021 οι δικηγόροι της Ρόδου, θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο πρόεδρος του συλλόγου τους, για την επόμενη τετραετία. Αναμετρώνται ο νυν πρόεδρος Βασίλειος Περίδης, με εμένα, που διατέλεσα δεκαπέντε χρόνια μέλος του ΔΣ, δώδεκα εκ των οποίων ταμίας αυτού.
Ο τρίτος υποψήφιος Χριστόδουλος Μαλλιαράκης, τον οποίο συγχαίρω δημοσίως και πάλι, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ήρθε τρίτος, με μία ψήφο διαφορά λαμβάνοντας ένα μεγάλο αριθμό ψήφων, ο οποίος αναλογεί στο 26% των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Λόγω του ότι ουδείς υποψήφιος, δεν συγκέντρωσε το 50% των εγκύρων ψηφοδελτίων θα διεξαχθούν, οι επαναληπτικές εκλογές.
Δυστυχώς πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους, ότι για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος αυτού, σημαντικό ρόλο έπαιξαν ψηφοφόροι , οι οποίοι είτε δεν έχουν κάνει καν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου, είτε ασκούν άλλη δραστηριότητα, είτε δεν ασκούν καμία δραστηριότητα. Αυτό είναι ζήτημα της εκκαθάρισης του μητρώου των μελών του ΔΣΡ, ζήτημα, το οποίο θα τεθεί στο νέο ΔΣ με άμεση προτεραιότητα.
Έως και σήμερα, δεν έχει γίνει ούτε μία δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων, ούτε μία δημόσια ομιλία ουδενός υποψηφίου, ούτε μία αντιπαράθεση ή διάλογος ενώπιον των συναδέλφων τους, έστω και στα πλαίσια μίας γενικής συνέλευσης του συλλόγου. Σημείωση: στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, δεν έγινε ούτε μία – ναι ούτε μία γενική συνέλευση των μελών του ΔΣΡ, – ώστε τα μέλη του να ενημερωθούν, για τα πεπραγμένα της διοίκησής τους, για κάθε είδους προβλήματα, μεταξύ των οποίων της λειτουργίας της δικαιοσύνης, των σχέσεων δικαστικών λειτουργών δικηγόρων, της τραγικής κατάστασης των Δικαστηρίων, των οικονομικών του συλλόγου και της μη λειτουργίας του Κτηματολογίου για έντεκα μήνες και της συνεχιζόμενης υπολειτουργίας του.
O νυν πρόεδρος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, απέστειλε απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του, ενώ εγώ μέσω συνέντευξης σε τοπική εφημερίδα και της αποστολής ηλεκτρονικής επιστολής, σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων παρέθεσα τις δικές μου προτάσεις.
Ενώ λοιπόν η κριτική και η αντιπαράθεση, όφειλε να λάβει χώρα, μεταξύ της κριτικής του έργου του προέδρου και των δικών μου προτάσεων, δυστυχώς δεν έχει συμβεί.
Αντιθέτως, αυτό το οποίο αναπαράγεται και έχει αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ των συναδέλφων είναι η φιλία μου, με τον περιφερειάρχη, οι σχέσεις μου με το δήμαρχο, οι αμοιβές τις οποίες έχει λάβει η εταιρία στην οποία συμμετέχω από τους παραπάνω, οι υποτιθέμενες πάγιες αντιμισθίες μου, ο αριθμός των οποίων έχει αναβιβασθεί σε επτά, ο αριθμός των υποθέσεων άλλων εντολέων μας, που έχει χειρισθεί η δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχω και άλλοι δύο συνάδελφοι εταίροι της και γιατί εκδίδονται γραμμάτια προείσπραξης, ή το ότι με περιμένει θέση για να διορισθώ σε ένα από τους παραπάνω φορείς.
Ταυτόχρονα διαδίδεται ότι στην περίπτωση εκλογής μου, θα ελέγχομαι από τους παραπάνω και θα ενεργώ με βάση τις υποδείξεις τους.
Οι διαδόσεις αυτές, – είναι κοινό μυστικό – ότι έχουν αποτελέσει το βασικό ζήτημα της σύγκρισης των δύο υποψηφίων και δυστυχώς ως κριτήριο για την επιλογή του καταλληλότερου, για τη θέση του προέδρου, αφού η επαναλαμβανόμενη αναφορά τους, δήθεν εμπιστευτικά προς κάθε συνάδελφο τις έχει καταστήσει πιστευτές. Δεν αποτελεί παράπτωμα, ούτε είναι μειονέκτημα, το να διατηρεί κανείς φιλία – εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ούτε αυτό μπορεί να κάποια σχέση με την ικανότητα διοίκησης του Δ.ΣΡ., όπως δεν αποτελεί παράπτωμα να διατηρεί κανείς τυπικές σχέσεις με τον εκάστοτε δήμαρχο.
Αναφορικά με τις πάγιες αντιμισθίες, – ανεξαρτήτως του ότι δεν αποτελεί μομφή η ύπαρξή τους – αποδεικνύεται από τα αρχεία του Δ.Σ.Ρ., στα οποία μπορεί να ανατρέξει ο καθένας, από τα οποία θα λάβει γνώση ότι δεν υπάρχει ούτε μία!!!!, ενώ δε η ανάθεση έργου, με την τήρηση νομίμων διαδικασιών, δεν μπορεί να αποτελέσει υπό οποιαδήποτε ερμηνεία ή εκδοχή, παράπτωμα.
Είναι, δε, τουλάχιστον αφελές να κατηγορείται η δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχω, ότι εκδίδει άνευ λόγου γραμμάτια καταβολής εισφορών και ενσήμων, όταν αυτό γίνεται κατ΄εντολή των εντολέων μας και από την αξία αυτών, επωφελείται τα μέγιστα, τόσο ο σύλλογος, όσο και η κοινοπραξία των μελών του.
Τέλος σχετικά με τις δήθεν σχέσεις εξάρτησης, η πορεία και συμπεριφορά μου, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια ως μέλος του Δ.Σ.Ρ. δεκαπέντε από τα οποία, υπηρέτησα με υπευθυνότητα ως μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, αποδεικνύει ότι δεν χειραγωγούμαι από κανέναν, ούτε πολύ περισσότερο εξαρτώμαι ή μπορώ να εξαρτηθώ από οποιοδήποτε κέντρο εξουσίας, πολιτικό ή τοπικής αυτοδιοίκησης με το οποίο μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ωστόσο το λυπηρό είναι, ότι όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, ήταν και αυτός μαζί με εμένα τον νυν αντίπαλο του, μέλος του Δ.Σ., ενώ το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα από το έτος 2003 έως το 2018, συστεγαζόμασταν στο ίδιο γραφείο, έχοντας και οι δύο μία πετυχημένη ομολογουμένως επαγγελματική εξέλιξη, και φιλία, η οποία μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή του, στις προηγούμενες εκλογές.
Είναι αυτονόητο, ότι δεν ήταν δύσκολο, να διαδίδονται αντίστοιχες φήμες, σχετικά με τη δραστηριοποίηση του προέδρου στο χώρο μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται, ούτε ως σκέψη στις δικές μου επιλογές.
Αν τελικά οι παραπάνω διαδόσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα μου, είχαν ίχνος αληθείας, ασφαλώς κάποια από αυτές θα είχε γίνει αντιληπτή, και θα είχε αναδειχθεί ή καταγγελθεί από τον νυν πρόεδρο, έως και τις προηγούμενες εκλογές ή και μετά από αυτές, αφού είμασταν στο ίδιο γραφείο, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.
Το γεγονός αυτό και μόνο θα πρέπει να προβληματίσει αφενός αναφορικά με την αξιοπιστία του, αφετέρου με τη δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από τη θέση του προέδρου του συλλόγου, κάτι το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί άλλωστε με το έργο του κατά τη διάρκεια της διοίκησής του.
Γι’ αυτό οι συνάδελφοι, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν τον πρόεδρο, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του συλλόγου για την επόμενη τετραετία, θα πρέπει να κρίνουν, όχι με βάση τις παραπάνω ψευδείς διαδόσεις, αλλά με βάση το έργο τού νυν προέδρου και τις δικές μου προτάσεις, αξιολογώντας ταυτόχρονα, την προσωπικότητα και τα προσόντα εκάστου εξ΄αυτών.

Με εκτίμηση
Γιώργος Μαυρομμάτης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου