ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Mπριλάκης F&B Director: «Nα θέσουμε όρια ως προορισμός ώστε να ορίζουμε εμείς την αγορά και όχι η αγορά εμάς»

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
γ μπριλακης

 

Πίσω από την επι­τυ­χη­μέ­νη λει­τουρ­γία μιας ξε­νο­δο­χεια­κής μο­νά­δας, υπάρ­χουν φι­λό­δο­ξοι επαγ­γελ­μα­τί­ες που είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι να κά­νουν τη δια­φο­ρά στην πα­ρο­χή υπη­ρε­σιών και που απο­τε­λούν τους πρε­σβευ­τές όχι μόνο του brand που εκ­προ­σω­πούν, αλλά του του­ρι­στι­κού μας προ­ϊ­ό­ντος προ­κει­μέ­νου να με­τα­τρέ­ψουν τις δια­κο­πές των πε­λα­τών τους σε μια ευ­χά­ρι­στη εμπει­ρία, πέρα από ένα διά­λειμ­μα της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας.

Σε εμ­βλη­μα­τι­κά ξε­νο­δο­χεία, όπως το Sheraton Rhodes Resort, ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και ο στό­χος είναι κάθε χρόνο ακόμα ψη­λό­τε­ρα. Ο Food & Beverage Director του ξε­νο­δο­χεί­ου, κ. Γιώρ­γος Μπρι­λά­κης, με συ­νέ­ντευ­ξή του σή­με­ρα στη «δ», απο­κα­λύ­πτει τα μυ­στι­κά του success story για τον κλάδο που ομο­λο­γου­μέ­νως κα­θο­ρί­ζει την ει­κό­να του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Ο κ. Γ. Μπρι­λά­κης, ανα­φέ­ρε­ται επί­σης στους κλυ­δω­νι­σμούς από την πτώ­χευ­ση της Thomas Cook, στην πρό­κλη­ση να εκ­προ­σω­πείς ένα τόσο με­γά­λο brand αλλά και στα στοι­χεία που κα­θι­στούν τη Ρόδο ξε­χω­ρι­στή, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «δεν είναι κακό να είσαι εμπο­ρι­κός προ­ο­ρι­σμός αρκεί να γί­νου­με οι κα­λύ­τε­ροι σε αυτόν τον τομέα και να ορί­ζου­με εμείς την αγορά και όχι η αγορά να ορί­ζει εμάς».

• Κύριε Μπρι­λά­κη, να ξε­κι­νή­σου­με την συ­νέ­ντευ­ξη από την δυ­σά­ρε­στη εξέ­λι­ξη της σεζόν που ολο­κλη­ρώ­θη­κε, και ανα­φέ­ρο­μαι στην χρε­ο­κο­πία της Thomas Cook. Θα ήθελα το σχό­λιό σας.

Ομο­λο­γου­μέ­νως ήταν δυ­σά­ρε­στη εξέ­λι­ξη, σί­γου­ρα όμως δεν ήταν έκ­πλη­ξη. Στο Sheraton Rhodes Resort δεν επη­ρε­α­στή­κα­με από αυτό το γε­γο­νός, διότι από την αρχή της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου λά­βα­με την από­φα­ση να μην συ­νά­ψου­με συμ­βό­λαιο με τον Thomas Cook καθώς υπήρ­χαν σχε­τι­κές φήμες -εδώ και του­λά­χι­στον ενά­μι­ση χρόνο – οπότε η χρε­ο­κο­πία δεν θα έπρε­πε να είναι γε­γο­νός που προ­κα­λεί εντύ­πω­ση. Επι­πλέ­ον, ως όμι­λος, δεν συμ­φω­νού­με με την στρα­τη­γι­κή των tour operators, που πιέ­ζουν για χα­μη­λό­τε­ρες τιμές, διότι στό­χος μας είναι να κρα­τή­σου­με και το προ­ϊ­όν σε υψηλό επί­πε­δο, και τον προ­ο­ρι­σμό Ρόδο ψηλά ταυ­το­χρό­νως. Η μεί­ω­ση των τιμών, ση­μαί­νει υπο­βάθ­μι­ση του προ­ϊ­ό­ντος και άρα του προ­ο­ρι­σμού, κι αυτό είναι κάτι που δεν συ­νά­δει με την φι­λο­σο­φία του ομί­λου.

• Παρ’ ολα αυτά θε­ω­ρεί­τε πως είναι κάτι το οποίο ως προ­ο­ρι­σμός, θα βρού­με μπρο­στά μας;

Φυ­σι­κά. Προ­ο­ρι­σμοί όπως π.χ. η Κρήτη και η Ρόδος, είναι άμεσα εξαρ­τώ­με­νοι από τους tour operators. Τώρα, τι ακρι­βώς θα βρού­με μπρο­στά μας με την από­συρ­ση του Thomas Cook από το παι­χνί­δι, που στην ουσία όρι­ζαν τους κα­νό­νες μαζί με την Tui και ακόμα 2-3 με­γά­λους ορ­γα­νι­σμούς, μένει να το δια­πι­στώ­σο­με από τις εξε­λί­ξεις. Είναι αυ­το­νό­η­το ότι κά­ποιος θα πάρει αυτό το με­ρί­διο της πίτας. Εχω την πε­ποί­θη­ση πάντα, ότι κάθε αλ­λα­γή γί­νε­ται για καλό. Ευ­ελ­πι­στώ πά­ντως πως όποιος κα­λύ­ψει το κενό, θα συμ­βά­λει στην ανα­βάθ­μι­ση της ποιό­τη­τας του του­ρι­σμού στη Ρόδο.

• Αυτό είναι και το ζη­τού­με­νο φα­ντά­ζο­μαι. Εσείς βρί­σκε­στε στη Ρόδο τα τε­λευ­ταία τρία χρό­νια, αλλά έχει προη­γη­θεί ένας κύ­κλος σε Ελ­λά­δα και εξω­τε­ρι­κό και έχετε την εμπει­ρία για συ­γκρι­τι­κές δια­πι­στώ­σεις. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την πο­ρεία.

Ναι, τις τε­λευ­ταί­ες τρεις σεζόν βρί­σκο­μαι στη Ρόδο, από το 2017. Ξε­κί­νη­σα την κα­ριέ­ρα μου το 2003, σε ξε­νο­δο­χεία 5 αστέ­ρων των Αθη­νών όπου για πε­ρί­που 5 χρό­νια είχα τις πρώ­τες μου εμπει­ρί­ες στο επάγ­γελ­μα σε μια εποχή που η Αθήνα αν­θού­σε λόγω Ολυ­μπια­κών αγώ­νων. Το 2009 ακο­λού­θη­σε το με­τα­πτυ­χια­κό μου στο “Hotel Management’’ στη Les Roches International School of Hotel Management, στη Μαρ­μπέ­για της Ισπα­νί­ας και από εκεί βρέ­θη­κα στα Κα­νά­ρια Νησιά οπού έκανα management trainee στο Sheraton La Caleta Resort στην Τε­νε­ρί­φη. Ακο­λού­θη­σε ένα μικρό διά­στη­μα στη Βαρ­κε­λώ­νη ως task force (ομάδα υπο­στή­ρι­ξης) στο ξε­νο­δο­χείο W Barcelona, μια εξαι­ρε­τι­κή πόλη και ένα εξαι­ρε­τι­κό ξε­νο­δο­χείο. Ομο­λο­γώ ότι έχω στα­θεί τυ­χε­ρός και στο timing όσον αφορά στην κα­ριέ­ρα μου, διότι εκεί­νη την πε­ρί­ο­δο άνοι­γε το Costa Navarino στην Ελ­λά­δα, οπότε ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την πρα­κτι­κή μου, εντά­χθη­κα στο δυ­να­μι­κό του, τις πρώ­τες δύο σεζόν.

Ηταν εξαι­ρε­τι­κή εμπει­ρία, πρό­κει­ται για ένα από τα με­γα­λύ­τε­ρα ανοίγ­μα­τα που έχουν γίνει ποτέ στην Ευ­ρώ­πη, όχι μόνο στην Ελ­λά­δα. Τε­ρά­στιο complex. Ήμουν στο ξε­νο­δο­χείο Westin, στο κε­ντρι­κό εστια­τό­ριο “Μorias” που πήρα και το πρώτο μου managerial position. Οποιος εν­δια­φέ­ρε­ται να κάνει κα­ριέ­ρα αξιώ­σε­ων στα ξε­νο­δο­χεια­κά, πρέ­πει να πε­ρά­σει από κά­ποιους προ­ο­ρι­σμούς, όπως πε­ρί­που οι για­τροί όταν κά­νουν το αγρο­τι­κό τους! Μετά ακο­λού­θη­σε η Μέση Ανα­το­λή όπου κι έκανα το… αγρο­τι­κό μου στο Κατάρ, στη Ντόχα. Εκεί ερ­γά­στη­κα για μια διε­θνή αλυ­σί­δα πο­λυ­τε­λών ξε­νο­δο­χεί­ων, την Kempinski ως outlet manager -υπεύ­θυ­νος για τα εστια­τό­ρια και τα μπαρ- και ακο­λού­θως προ­ή­χθην ως assistant food & beverage manager στο συ­γκε­κρι­μέ­νο ξε­νο­δο­χείο. Ηταν ένα πολύ με­γά­λο σχο­λείο για εμένα εκεί, διότι σε επί­πε­δο κα­ριέ­ρας ως market είναι εξαι­ρε­τι­κά εντυ­πω­σια­κό. Μι­λά­με για τις πλέον αντα­γω­νι­στι­κές αγο­ρές στον τομέα της ξενοδoχίας με τε­ρά­στια budget, σπου­δαία προ­ϊ­ό­ντα φι­λο­ξε­νί­ας και ενερ­γή πα­ρου­σία όλων των διε­θνών αλυ­σί­δων της βιο­μη­χα­νί­ας του του­ρι­σμού. Ήταν μια πολύ ση­μα­ντι­κή εμπει­ρία, έμει­να 3,5 χρό­νια εκεί, επέ­στρε­ψα στην Ελ­λά­δα και το 2014 με βρί­σκει στο Grecotel Mykonos Blu στην Ψαρού της Μυ­κό­νου, ένα ξε­νο­δο­χείο που φι­λο­ξε­νεί πολύ υψη­λού επι­πέ­δου πε­λα­τεία. Μι­λά­με για VVIP’s, βα­σι­λι­κές οι­κο­γέ­νειες, global celebrities και γε­νι­κά κροί­σους πα­γκό­σμιας εμ­βέ­λειας. Το 2017 για να είμαι ει­λι­κρι­νής, ήμουν έτοι­μος να φύγω ξανά στο εξω­τε­ρι­κό, είχα μια πρό­τα­ση για το Hilton Diagonal Mar στη Βαρ­κε­λώ­νη αλλά προ­έ­κυ­ψε η πρό­τα­ση από το Sheraton Rhodes, ένα ξε­νο­δο­χείο που είναι το μόνο resort στην Ελ­λά­δα το οποίο είναι managed από πο­λυ­ε­θνι­κή εται­ρεία, και ανή­κει στην οι­κο­γέ­νεια Λα­σκα­ρί­δη, πα­ραλ­λή­λως με το “King George” και τo “Με­γά­λη Βρε­τα­νία”… Οπότε ήταν μια πολύ σο­βα­ρή πρό­τα­ση για ‘μενα και πήρα την από­φα­ση να μείνω τε­λι­κά στην Ελ­λά­δα και να ερ­γα­στώ σε ένα πολύ με­γά­λο προ­ο­ρι­σμό, όπως είναι η Ρόδος, και να εί­μα­στε εδώ σή­με­ρα.

• Τι ήταν αυτό που κα­θό­ρι­σε το ξε­κί­νη­μά σας και με ποιο κομ­μά­τι θα ασχο­λη­θεί­τε στα ξε­νο­δο­χεία;

Την πρώτη μου πρα­κτι­κή την έκανα στην Αθήνα, στο ξε­νο­δο­χείο Athenean Callirhoe, που εκεί­νη την πε­ρί­ο­δο, το 2003 φι­λο­ξε­νού­σε τον Εκτο­ρα Μπο­τρί­νι με το εστια­τό­ριο Etrusco. Ο Εκτο­ρας και το εστια­τό­ριό του, όπου ήμουν trainee bartender, ήταν η αιτία που μα­γεύ­τη­κα από τον κόσμο των ξε­νο­δο­χεί­ων και του food & beverage. Χρω­στάω πολλά στον Εκτο­ρα Μπο­τρί­νι, για την με­τέ­πει­τα πο­ρεία μου και είναι εξαι­ρε­τι­κός όχι μόνο ως επαγ­γελ­μα­τί­ας αλλά και ως άν­θρω­πος.

• Μι­λή­στε μας για τον τομέα του Food & Beverage, που ομο­λο­γου­μέ­νως κα­θο­ρί­ζει την ει­κό­να του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Σε αυτού του επι­πέ­δου hotelling, που πρέ­πει να συν­δυά­σεις την ποιό­τη­τα και τον μα­ζι­κό του­ρι­σμό, πρέ­πει να προ­σέ­χεις τη λε­πτο­μέ­ρεια, να είσαι ακρι­βής σε ο,τι κά­νεις και να πα­ρα­δί­δεις στον πε­λά­τη αυτό που υπό­σχε­σαι, με έμ­φα­ση στις καλές πρώ­τες ύλες καθώς και στην εκ­παί­δευ­ση του προ­σω­πι­κού -πρω­τί­στως σε επί­πε­δο κουλ­τού­ρας και έπει­τα σε επί­πε­δο service. Το προ­σω­πι­κό απο­τε­λεί τον πρε­σβευ­τή του ξε­νο­δο­χεί­ου, ξε­κι­νώ­ντας από τον γε­νι­κό διευ­θυ­ντή, ακο­λού­θως τον F&B Director, φτά­νο­ντας έως τον εκ­παι­δευό­με­νο. Η αλή­θεια είναι πως πρό­κει­ται για το πλέον νευ­ραλ­γι­κό τμήμα του ξε­νο­δο­χεί­ου για το οποίο κρι­νό­μα­στε κα­θη­με­ρι­νά, λεπτό προς λεπτό από τους πε­λά­τες μας, αφού ξε­κι­νώ­ντας απ’ το πρωί έως το βράδυ η κα­τα­νά­λω­ση φα­γη­τού και ποτού, η χρήση των κοι­νο­χρή­στων χώρων (πι­σί­νες, σα­λό­νια, κήποι …), οι δρα­στη­ριό­τη­τες ψυ­χα­γω­γί­ας είναι non-stop, οπότε κα­θη­με­ρι­νά πρέ­πει να δί­νου­με τον κα­λύ­τε­ρο εαυτό μας.

• Και οι συ­νερ­γα­σί­ες με­τα­ξύ των αν­θρώ­πων που συ­ντε­λούν αυτό το έργο, πόσο ση­μα­ντι­κές είναι;

Το Α και το Ω. Εχω δου­λέ­ψει σε με­γά­λα συ­γκρο­τή­μα­τα με σπου­δαί­ους σεφ, όπως είναι ο executive chef του Sheraton Rhodes Resort Νίκος Ζερ­βός και είχα την τύχη να έχω εξαι­ρε­τι­κούς συ­νερ­γά­τες, μέχρι στιγ­μής στην κα­ριέ­ρα μου, σε όλα τα επί­πε­δα, και αυ­τούς που με διοι­κού­σαν και αυ­τούς που διοι­κού­σα εγώ. Σε αυτό το ση­μείο θα ήθελα να ανα­φερ­θώ στον διευ­θυ­ντή του ξε­νο­δο­χεί­ου μας τον κ. Γρη­γό­ρη Λια­σί­δη, ο οποί­ος είναι ο άν­θρω­πος που τις τε­λευ­ταί­ες δύο σεζόν περ­νάω μαζί του το με­γα­λύ­τε­ρο μέρος της μέρας μου, με­γά­λος hotelier για την Ελ­λά­δα – αυτό δεν απο­τε­λεί κα­θό­λου υπερ­βο­λή, απο­τυ­πώ­νει την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα- ένας σπου­δαί­ος δά­σκα­λος κι ένας σπου­δαί­ος άν­θρω­πος. Εχει υψη­λού επι­πέ­δου αι­σθη­τι­κή, γνώ­σεις, τε­ρά­στια εμπει­ρία και είναι ένας εξαι­ρε­τι­κός life coach. Είναι τιμή μου και νιώθω πολύ τυ­χε­ρός που συ­νερ­γά­ζο­μαι μαζί του. Στη δου­λειά σου πρέ­πει να έχεις σω­στούς συ­νερ­γά­τες και εξαι­ρε­τι­κούς μέ­ντο­ρες, είναι κα­θο­ρι­στι­κοί για την πο­ρεία σου και ως επαγ­γελ­μα­τί­ας και ως άν­θρω­πος.

• Η με­γα­λύ­τε­ρη πρό­κλη­ση σε αυτό το επάγ­γελ­μα ποια είναι;

Είναι ο συν­δυα­σμός τριών πραγ­μά­των. Οι ευ­χα­ρι­στη­μέ­νοι πε­λά­τες, το ευ­χα­ρι­στη­μέ­νο προ­σω­πι­κό και ο ευ­χα­ρι­στη­μέ­νος ιδιο­κτή­της.

• Είναι απαι­τη­τι­κός συν­δυα­σμός πά­ντως.

Είναι. Πρέ­πει να αφιε­ρώ­σεις τον εαυτό σου σε αυτό που κά­νεις, ει­δι­κά στην Ελ­λά­δα που υπάρ­χει η επο­χι­κό­τη­τα, επι­τυγ­χά­νο­ντας ισορ­ρο­πί­ες με­τα­ξύ επαγ­γελ­μα­τι­κής και προ­σω­πι­κής ζωής κα­θ΄ό­τι τα ωρά­ρια είναι απαι­τη­τι­κά. Ισχύ­ει το κλισέ, πως για να κά­νεις καλά αυτό που κά­νεις, πρέ­πει να το αγα­πάς. Πρέ­πει να βλέ­πεις το ξε­νο­δο­χείο ως το σπίτι σου και τον εαυτό σου ως οι­κο­δε­σπό­τη όπου φοράς τα καλά σου και υπο­δέ­χε­σαι τους κα­λε­σμέ­νους σου, διότι στην ουσία φι­λο­ξε­νία πα­ρέ­χεις.

• Θα βλέ­πα­τε τον εαυτό σας ξανά στο εξω­τε­ρι­κό;

Δεν το απο­κλείω.

• Από την εμπει­ρία σας, πού θα λέ­γα­τε ότι υπερ­τε­ρεί η Ρόδος ένα­ντι άλλων προ­ο­ρι­σμών και πού υστε­ρεί;

Αν θέ­λου­με να εί­μα­στε ρε­α­λι­στές, πρέ­πει να πούμε ότι η Ρόδος είναι ένας εμπο­ρι­κός προ­ο­ρι­σμός. Η Ρόδος αυτή τη στιγ­μή δια­θέ­τει ένα μα­ζι­κό προ­ϊ­όν, ένα με­σαί­ου επι­πέ­δου average daily rate (μέση τιμή πώ­λη­σης του δω­μα­τί­ου) οπότε έχει αυ­ξη­θεί πάρα πολύ η προ­σφο­ρά κι έτσι ανα­πό­φευ­κτα η ζή­τη­ση ορί­ζε­ται από τους tour operators. Ωστό­σο πρό­κει­ται για έναν προ­ο­ρι­σμό που έχει απα­ρά­μιλ­λο φυ­σι­κό κάλος, συν­δυά­ζει βουνό και θά­λασ­σα, έχει εξαι­ρε­τι­κές πα­ρα­λί­ες… Η Με­σαιω­νι­κή Πόλη είναι ένα μνη­μείο πα­γκό­σμιας εμ­βέ­λειας και ση­μείο ανα­φο­ράς. Αυτά είναι εφό­δια και χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά που κα­θι­στούν τη Ρόδο ξε­χω­ρι­στή, αξιο­ποιώ­ντας για πα­ρά­δειγ­μα την μα­ρί­να στο πα­ρα­λια­κό μέ­τω­πο γύρω από την Παλιά Πόλη. Η Ρόδος είχε τη δική της ξε­χω­ρι­στή αίγλη τη δε­κα­ε­τία του ’60 και του ’70, με βάση τις ανα­φο­ρές και ήταν ένας προ­ο­ρι­σμός που απο­τε­λού­σε πόλο έλξης για τους πλου­σιό­τε­ρους και δια­ση­μό­τε­ρους αν­θρώ­πους του τότε διε­θνούς jet set.

• Αυτό που μας πε­ρι­γρά­φα­τε λίγο πριν για την Μύ­κο­νο.

Ακρι­βώς. Και μπορώ να σας πω και ακόμα κα­λύ­τε­ρα, διότι η Ρόδος είχε φι­νέ­τσα τότε ως προ­ο­ρι­σμός με το εμ­βλη­μα­τι­κό ξε­νο­δο­χείο των Ρόδων, την μο­να­δι­κή αρ­χι­τε­κτο­νι­κή της και τα κτή­ρια κλη­ρο­νο­μιά που αφή­σαν οι Ιτα­λοί… Ωστό­σο, δεν συ­νε­χί­στη­κε αυτή η πα­ρά­δο­ση.

• Έχετε τα­ξι­δέ­ψει αρ­κε­τά, έχετε ερ­γα­στεί στο εξω­τε­ρι­κό, επι­κα­λού­με­νη την εκτί­μη­σή σας, ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την συ­νέ­ντευ­ξη, θα λέ­γα­τε ότι η Ρόδος είναι εύ­κο­λο να απο­ποι­η­θεί την ταυ­τό­τη­τα του προ­ο­ρι­σμού μα­ζι­κού του­ρι­σμού;

Δεν είναι κακό να είσαι ένας εμπο­ρι­κός προ­ο­ρι­σμός, όπως είναι κι άλλοι, όπως για πα­ρά­δειγ­μα τα Κα­νά­ρια Νησιά όπου έχω ερ­γα­στεί και συμ­βαί­νει κάτι αντί­στοι­χο. Εφ΄ όσον λοι­πόν έχου­με μπει σε αυτό τον δρόμο, ο στό­χος που πρέ­πει να τεθεί είναι να γί­νου­με οι κα­λύ­τε­ροι σε αυτόν τον τομέα, πα­ρέ­χο­ντας ένα πολύ υψη­λού επι­πέ­δου προ­ϊ­όν ώστε να προ­σελ­κύ­σου­με υψη­λού επι­πέ­δου επι­σκέ­πτες. Κατά την άποψή μου, δεν θα πρέ­πει να εστιά­σου­με στο πώς θα αλ­λά­ξου­με, διότι αυτό φα­ντά­ζει ανέ­φι­κτο, αλλά να θέ­σου­με τα όριά μας, να γί­νου­με οι κα­λύ­τε­ροι σε αυτόν τομέα και να ορί­ζου­με εμείς ως προ­ο­ρι­σμός την αγορά και όχι η αγορά να ορί­ζει εμάς.

ΒΙΟ­ΓΡΑ­ΦΙ­ΚΟ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος  /  05.11.2019 05:08

    Κατά την άποψή μου, δεν θα πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα αλλάξουμε, διότι αυτό φαντάζει ανέφικτο, αλλά να θέσουμε τα όριά μας, να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτόν τομέα και να ορίζουμε εμείς ως προορισμός την αγορά και όχι η αγορά να ορίζει εμάς………………….. Πολύ θα ηθελα να δω πως αυτό επιτυγχάνεται γιατι από ότι ξερω ” the market decides” η αγορα κανονιζει. Εμεις να γινουμε οι καλυτεροι σε αυτον τον τομεα γιατι και παλι η αγορα κανονιζει αν θα επιτυχουμε η όχι αναλογα με τον νομο της προσφορας και της ζητησις. Όταν εχουμε τοσα ξενοδοχεια και ο ανταγωνισμος είναι τοσο μεγαλος είναι ζητημα χρονου οι τιμες να πεσουν και η αγορα να μας οριζει.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.