Ρεπορτάζ

Τρεις επιτελείς της ΔΕΥΑΡ στο εδώλιο για εργατικό ατύχημα

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα αναβιώσει την 9η Οκτωβρίου 2020 η δίκη με κατηγορούμενους για σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο δια παραλείψεως 3 επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου, που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή.
Κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι ως υπαίτιοι για το ό,τι στη Ρόδο την 7η Νοεμβρίου 2013, ο πρώτος ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής – προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών, ο δεύτερος ως διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων και ο τρίτος ως προϊστάμενος Μηχανολογικού Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων της επιχείρησης κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο αντλιοστάσιο ΑΣ4 στην περιοχή Ιαλυσού Ρόδου, κι ενώ οι εργαζόμενοι συντηρητές της ΔΕΥΑΡ είχαν ανοίξει τα καλύμματα των θυρίδων εισόδου στο αντλιοστάσιο με σκοπό να εισέλθουν εντός αυτών και να επιδιορθώσουν τη βλάβη, παρέλειψαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Σ.Κ. του Α..
Ο τελευταίος ευρισκόμενος όρθιος επί του εδάφους και πλησίον του ανοιχτού καλύμματος του αντλιοστασίου, γλίστρησε και έπεσε εντός αυτού, υφιστάμενος κακώσεις στον αριστερό ώμο, στο αριστερό άκρο ποδός και στο αριστερό ισχίο, απαρεκτόπιστα ρωγμώδη κατάγματα αριστερών εγκαρσίων αποφύσεων 01 και 02 σπονδύλου, του τοποθετήθηκε δε ανάρτηση στο αριστερό άνω άκρο και οπίσθιος γυψονάρθηκας στο αριστερό κάτω άκρο.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου