Ειδήσεις

“Κάλεσμα στους νησιώτες να αποκρούσουν αγωνιστικά τη φοροεπιδρομή”

Με ανακοίνωσή της, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ παρεμβαίνει για το ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1η του Οκτώβρη, αρχίζοντας την εφαρμογή από 6 νησιά: Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο. Με βάση τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου, αυτό θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά έως το τέλος του 2016. Είναι μεγάλο ψέμα ότι με αυτό θα πληρώσουν οι πλούσιοι και οι μεγαλοξενοδόχοι. Αυτοί απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και προνόμια και ωφελούνται από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων».
Το απαράδεκτο και άδικο αυτό μέτρο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα πλήξει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά και ήδη δοκιμάζονται σκληρά. Θα φουντώσει κι άλλο την ακρίβεια, τη στιγμή που έχουν φτάσει το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής στο 23%! Θα συμβάλλει στη φοροεξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, σε συνδυασμό με τη δραστική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους, που προβλέπεται για το 2015 – 2016. Θα έχει αρνητικές συνέπειες στους μικρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση, γιατί θα πλήξει τον εσωτερικό τουρισμό, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να επισκέπτονται τα νησιά μας».
Κοροϊδία χαρακτηρίζει η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι με κάποια ισοδύναμα μέτρα θα απαλύνει τις συνέπειες. «Συνυπεύθυνοι γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι και τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων) που ψήφισαν ή στηρίζουν την εφαρμογή των μνημονίων. Υποκριτική είναι η στάση και της φασιστικής ΧΑ, γιατί κρύβει τις ευθύνες της ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων» σημειώνει και προτρέπει τους νησιώτες να μη δείξουν καμιά αναμονή και καμιά ανοχή, υπογραμμίζοντας: «Η έκπτωση του ΦΠΑ δε χαρίστηκε στους νησιώτες. Κατακτήθηκε μετά από πολύχρονες και επίμονες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μαζικές διεκδικήσεις του λαού».
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα των νησιών να ενώσουν τώρα τη φωνή τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στη νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους: Για να μην προχωρήσει η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, στο βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και της τηλεφωνίας. Για να αποκρούσουμε τη νέα φοροεπιδρομή. Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία. Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν τα προνόμιά του. Για να εμποδίσουμε το νέο σφαγείο που στήνουν μαζί κυβέρνηση και ΕΕ, σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών. Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.
«Τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τη μοιρολατρία. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου