Τοπικές Ειδήσεις

Ονόματα ιερέων θα δοθούν σε οδούς της κοινότητας Ιαλυσού

Με απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ιαλυσού, παρέχεται η σύμφωνη γνώμη στην πρόταση της προέδρου κ. Στεφανίας Στάγκα για ονοματοθεσία οδών.
‏Οι ονοματοθεσίες που θα δοθούν στις νέες οδούς της Κοινότητας Ιαλυσού τιμής ένεκεν στην μνήμη των αειμνήστων πατέρων της εκκλησιάς Δημοτών της Ιαλυσού οι όποιοι υπηρέτησαν στην Ιαλυσό για πάρα πολλά χρόνια προσφέροντας τα μέγιστα στην πνευματική διαπαιδαγώγηση είναι οι παρακάτω:
‏• Οδός Ιερέως Ευγένιου Δράκου αφιερωμένη στον αείμνηστο Παπαευγένιο.
‏Προτείνεται η πάροδος Φιλέρημου έναντι κόμβου κλειστού γυμναστηρίου Ιαλυσού
‏Ο Ιερέας Ευγένιος Δράκος το κοσμικό όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Δράκος του Νικολάου, γεννήθηκε το έτος 1920 και κοιμήθηκε στις 25 Μαΐου του 2012. Το έτος 1951 χειροτονήθηκε Ιερέας υπηρέτησε για 10 χρόνια στην Κάρπαθο και από το 1961 διατέλεσε Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού μέχρι το 2012.
‏• Οδός Ιερέως Νικολάου Παπανικόλα αφιερωμένη στον αείμνηστο Παπανικόλα. Προτείνεται η πάροδος Φιλέρημου έναντι ξενοδοχείου Santa Helena ‏Ο Ιερέας Νικόλαος Παπανικόλας το κοσμικό όνομα του οποίου ήταν Κωνσταντίνος Παπανικόλας του Βασιλείου, γεννήθηκε το 1918 και κοιμήθηκε στις 2 Ιουνίου 2005. Χειροτονήθηκε την 1 Ιουλίου του έτους 1956 και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού και στο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Φιλέρημου Ιαλυσού
‏• Οδός Ιερέως Σπύρου Κυπραίου αφιερωμένη στον αείμνηστο Παπασπύρο.
‏Προτείνεται η πάροδος Φιλερήμου δίπλα από το μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας ‏Ο Σπύρος Κυπραίος του Νικολάου γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του έτους 1938 και κοιμήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του έτους 2009. Χειροτονήθηκε ιερέας στην 1 Απριλίου του 1973 και υπηρέτησε πρώτα στην Κοινότητα Σορωνής μέχρι τις 26 Ιουλίου 2001 και στη συνέχεια διατέλεσε ιερέας στην Ιαλυσό μέχρι την κοίμησή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου