Ρεπορτάζ

Λογιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση εις βάρος ξενοδοχειακής εταιρείας

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για υπεξαίρεση παραπέμφθηκε λογιστής που καταμηνύθηκε από ξενοδοχειακή εταιρεία των Κολυμπίων.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν απηύθυνε κατηγορία εις βάρος μιας υπαλλήλου με αυξημένα καθήκοντα στην ίδια εταιρεία, που είχε καταμηνυθεί και έθεσε με διάταξη το σκέλος της υπόθεσης που την αφορά στο αρχείο.
Η γυναίκα είχε αναλάβει με τον πρώην λογιστή το λογιστήριο γνωστού ξενοδοχείου στα Κολύμπια, ιδιοκτησίας μονοπρόσωπης ξενοδοχειακής εταιρείας, μέλος γερμανικού ομίλου εταιρειών.
Ο όμιλος έχει εκμισθώσει την ξενοδοχειακή μονάδα και για τις ανάγκες του προσέλαβε έναν λογιστή που φέρεται να ασκούσε και διευθυντικά καθήκοντα, έως και τον Ιούνιο του 2018, που κατήγγειλε την μεταξύ τους σύμβαση για σπουδαίο λόγο.
Ταυτόχρονα απασχολούσε και μια δεύτερη αρχικά ως συνεργάτιδα του πρώτου και ακολούθως ως διευθύντρια.
Ο όμιλος ανέθεσε στους δύο αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες εκπροσώπησης συμπεριλαμβανομένης και της πραγματοποίησης πληρωμών μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ σε προμηθευτές και άλλους τρίτους.
Από έλεγχο, που φέρεται να διεξήχθη από το έτος 2017 και να κορυφώθηκε μόλις πρόσφατα από εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, προέκυψαν ελλείμματα που οδήγησαν στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.
Φέρεται συγκεκριμένα να προέκυψε μεταξύ άλλων η έκδοση επιταγών επ’ ονόματι του πρώτου για εξόφληση δήθεν αποδοχών του, ενώ αυτές είχαν εξοφληθεί οι οποίες δόθηκαν σε τρίτους ή εισπράχθηκαν από τον ίδιο ύψους περίπου 16.000 ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υφάρπαξε την υπογραφή πρώην διευθυντή της εταιρείας ο οποίος μετά την αποχώρησή του δεν είχε δυνατότητα ελέγχου.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ελεγχόμενοι καταγγέλθηκαν ότι εξέδωσαν επιταγές ύψους 17.000 ευρώ περίπου χωρίς αιτιολογία και βάσιμο λόγο αλλά και να πραγματοποίησαν συναλλαγές με την χρήση web banking σημαντικού ύψους.
Ο πρώτος φέρεται μάλιστα να έχει συνομολογήσει οφειλή ύψους 35.000 ευρώ στην εταιρεία αν και η βλάβη που του αποδίδεται ότι προξένησε είναι μεγαλύτερη.
Η γυναίκα ωστόσο ενίσταται και διαμαρτύρεται εντόνως για την αντιμετώπιση που έτυχε από την εταιρεία και τον εκπρόσωπό της αρνούμενη κατηγορηματικά ότι είχε οιαδήποτε σχέση με τις αδικοπραξίες του πρώην λογιστή.
Τονίζει ακόμη ότι αποκλειστικά υπεύθυνη και υπόλογη είναι η σήμερα φερόμενη ως μηνύτρια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία δια των εκπροσώπων της εκχώρησε αρμοδιότητες στον πρώην λογιστή, τον οποίον όρισε ως Οικονομικό Διευθυντή της και Υπεύθυνο του Λογιστηρίου, έναν άνθρωπο στερούμενο των τυπικών αλλά και των ουσιαστικών προσόντων.
Καταμήνυσε εξάλλου και τον πρώην λογιστή για τα αδικήματα της απάτης, διότι με απατηλά μέσα πέτυχε να προβεί σε πληρωμές οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε δικαιούχους, αλλά τα χρήματα τα καρπωνόταν ο ίδιος, όπως άλλωστε ομολόγησε.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου