διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα δεν ήταν μάταια, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Εχει «βαριά» μέτρα η συμφωνία αλλά δίνει πραγματικές διεξόδους. Επίθεση σε ΝΔ και Μεϊμαράκη μέσω… Παπασταύρου.

«Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη το σχέδιο για μια σύντομη αριστερή παρένθεση». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αλέξη Τσίπρας στην ομιλία του στο Αιγάλεω. «Μπορούμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε τη μάχη. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε γιατί μπροστά μας δίνονται νέες μάχες που πρέπει να δώσουμε».

Δεν θα αφήσουμε το παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει από το παράθυρο, υποστήριξε. «Ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι στο οποίο την έριξαν οι πολιτικοί του ‘χθες’».

Βγαίνουμε από μια δύσκολη μάχη στην οποία δεν είχαμε απέναντι μόνο τους ακραίους κύκλους της Ευρώπης αλλά και κάποιους εντός της χώρας. Δυνάμεις του κατεστημένου που έως τώρα υπέγραφαν ότι τους έδιναν.

Παλέψαμε για τα συμφέροντα του λαού και δώσαμε τη μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα. «Εμείς πήραμε την απόφαση για το δημοψήφισμα και είχαμε απέναντι μας όλο το πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο. Μόνοι μας και όλοι τους και νικήσαμε. Ετσι και τώρα θα τους νικήσουμε».

Οσοι σκαρώνουν σχέδια για τις εκλογές θα αναγκαστούν να τα θάψουν στα συρτάρια. Θέλουν να πείσουν ότι ο αγώνας που δώσαμε τόσους μήνες ήταν μάταιος. Το πρόβλημά τους δεν ήταν ότι περίμεναν μια καλύτερη συμφωνία, αυτοί έλεγαν «φέρτε ότι συμφωνία να ναι». Θέλουν να συνεχίσουμε να περπατάμε με το κεφάλι σκυφτό και να δεχτούμε ότι η επιτροπεία και η άρση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η μοίρα μας. «Δεν είναι αυτή η μοίρα μας», υπογράμμισε.

«Δεν ήταν μάταιος ο αγώνας μας γιατί ταρακούνησε όλη την Ευρώπη. Η ΕΕ έχει υποστεί ένα ρήγμα που φέρνει την ελληνική υπογραφή γιατί η συμφωνία δεν αντανακλά άνευ όρων παράδοση αλλά τη θέληση και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Αντανακλά, όμως και τον βαρύ συσχετισμό δυνάμεων. Ένα πράγμα δεν αντανακλά: την παράδοσή μας. Εμείς συνεχίζουμε».

Χαρακτήρισε δύσκολη τη συμφωνία αλλά όπως είπε, δίνει για πρώτη φορά διεξόδους:

* Εξασφαλίζει χρηματοοικονομική σταθερότητα

* Δίνει για πρώτη φορά ρύθμιση του χρέους την οποία αποδέχονται όλοι

* Τελειώνει οριστικά ο φόβος του Grexit

* Εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την οικονομία.

* Αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο Δημόσιο.

Είμαι ο τελευταίος που θα κρύψω ότι στην συμφωνία υπάρχουν δύσκολα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές. Ένα όμως είναι ξεκάθαρο: αν δεν ματώναμε έξι μήνες, σήμερα δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η πατρίδα. Πού θα βρίσκονταν όσοι εμπιστεύθηκαν τις τράπεζες και πού θα βρίσκονταν όσοι είχαν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό και θα έρχονταν να αγοράσουν τα πάντα «μπιρ παρά».

Δεν χαρίζουμε σε κανένα το «όχι» στο δημοψήφισμα, επανέλαβε. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε, τη δουλειά των συνεργατών μας, για το κόμμα αλλά και για όσους δουλέψαμε μαζί είτε παραμένουν είτε έφυγαν. Είμαι περήφανος και για την επιλογή να κάνουμε το συμβιβασμό για να μην αφήσουμε να λεηλατηθούν τα λαϊκά εισοδήματα.

Δεν πρόκειται να αποδράσουμε από την πραγματικότητα, όπως ορισμένοι. Θα συνεχίσουμε τη μάχη.

Μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μέγγενη

«Μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση, ούτε το Grexit, ούτε όμως η υποταγή, ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας, και σηκώνει κεφάλι. Μπροστά μας βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη.

Μπροστά μας βρίσκεται ελπίδα. Όχι μια ελπίδα ως μάνα εξ ουρανού. Όχι ως θαύμα που θα μας σώσει αλλά μια ελπίδα που θα ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε μια νέα αρχή. Να ξεκολλήσουμε τη πατρίδα μας από τη λάσπη. Αυτή, λοιπόν, την ελπίδα που πολλοί θέλουν να σβήσουν δεν θα την αφήσουμε απροστάτευτη στα χέρια τους».

Η ΝΔ

«Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους να τελειώσουνε μαζί μας. Για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής. Με επικεφαλής τον κ. Μεϊμαράκη, την προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού. Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλαιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο. Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει. Τον κ. Μεϊμαράκη. Ο οποίος μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε, πήγε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από ποιόν; Από τον κ. Παπασταύρου. Της γνωστής λίστας. Γιατί προφανώς η ΝΔ χρωστάει σε αυτές τις λίστες, που η δικαιοσύνη τώρα, με την δική μας κυβέρνηση, αφέθηκε επιτέλους ανεμπόδιστη να τις διερευνήσει».

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός « Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή:

-Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος.

-Για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα.

-Για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής.

-Για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον.

-Για να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ.

-Για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.

-Για να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, έτσι ώστε να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.

«Δεν θα το δείτε»

Ο Αλεξης Τσίπρας έβαλε ξανά φρένο σε κυβερνήσεις μεγάλου συνασπισμού. «Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε», είπε. «Βρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός. Να μη δώσει ο λαός την ισχυρή εντολή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται η χώρα».

euro2day.gr

3 σχόλια στο Τσίπρας: Δεν μετέχουμε σε κυβερνήσεις “κουρελούδες”

  1. Avatar Ο/Η Μάνος λέει:

    Είστε και οι δύο πτωχοί τω πνεύματι. Ψηφίστε τον ταβερνιάρη τον μπράβο τον Βαγγέλα λοιπόν και αφήστε μας ήσυχους.

  2. Avatar Ο/Η Γιώργος λέει:

    Ουστ Καραγκιόζη θεομπαίχτη. Είμαι ένας από αυτούς που εξατάτησες οκτώ μήνες πριν. Είπα ας τον δούμε βρε παιδιά κι αυτόν, να δούμε τι μπορεί να κάνει, και τα μισά από όσα υπόσχεται να κάνει καλά είναι. Μας εξαπάτησες σε ΟΛΑ παλιοψεύτη και μας κατέστρεψες περισσότερο. Τώρα θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και εύχομαι το κώμα σου να πάει εκεί που του αξίζει, κόμμα διαμαρτυρίας και λαικισμού με 4% (τέσσερα τοις εκατόν).

  3. Avatar Ο/Η Γιανης λέει:

    Αν εισουν σε αλλη χωρα δεν θα επερνες ουτε ενα ψηφο. Στην Ελλαδα της μαστουρας εισαι και πρωτος. Απο αυτο καταλαβαινεις ποσο μαλακ…… ειναι ο Ελληνας. Αντε γεια. …

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ