Ρεπορτάζ

Νέα αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε γνωστή ξενοδοχειακή εταιρεία της Ρόδου με αίτηση περί χορήγησης προληπτικών μέτρων.
Ζητεί ειδικότερα την αναστολή των πάσης φύσεως καταδιωκτικών μέτρων των πιστωτών της μέχρι την έκδοση απόφασης επί αιτήσεως άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσής της.
Το αίτημά της για την έκδοση συναφούς προσωρινής διαταγής προσδιορίστηκε για την 9η Ιουλίου 2020.
Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, απορρίφθηκε άλλη αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων που είχε υποβάλει.
Η εταιρεία διατηρεί ευρύ πελατολόγιο στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού και διαχειρίζεται ιδιόκτητες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Τα τελευταία έτη εξαιτίας της εκτεταμένης ύφεσης, που πλήττει τη χώρα, κατά την διάρκεια του έτους 2009 προχώρησε στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από τράπεζα ύψους 2,7 εκατ, ευρώ περίπου. Είχε εξασφαλίσει επιστολή από την πιστώτρια τράπεζα η οποία διατηρεί απαίτηση ύψους 2.997.205 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 50,79%, του συνόλου των υποχρεώσεών της.
Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσής της προβλέπεται η πλήρης αποπληρωμή των οφειλών της σε βάθος χρόνου 10 -12 ετών χωρίς κούρεμα και των οφειλών της στο δημόσιο και σε ασφαλιστικούς φορείς σε 10 έτη.
Έχει συνάψει συμφωνία εξυγίανσης με πιστωτές της, οι απαιτήσεις των οποίων εκπροσωπούν το 61,50% των € 6.096.653,00 που είναι το σύνολο των οφειλών της εταιρείας.
Επισημαίνει εξάλλου ότι προς αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης υλοποίησε συντονισμένες ενέργειες, όπως η ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου, η αύξηση του κύκλου εργασιών, και η αναδιάρθρωση των τμημάτων της.
Βασικός άξονας της πρότασης της εταιρείας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελεί η ρύθμιση του συνολικού δανεισμού της παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής σε 10 έτη έως και το 2027 για ποσό € 2.717.205,00 στην Eurobank διατηρώντας ένα κεφάλαιο κίνησης € 289.104,56 που θα διατηρηθεί και μετά το 2029, και € 46.354,99 στην Πειραιώς-Κύπρου, έτσι ώστε η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να επιλύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει έπειτα από τη συσσώρευση επισφαλών απαιτήσεων και τη δραστική μείωση του κύκλου εργασιών της.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κκ. Νικόλαος Χασάνης και Ιωάννης Ρωμαίος και η δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου