Ειδήσεις

Χαρίτσης-Νοτοπούλου: Τεράστια καθυστέρηση στο πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι για να λειτουργήσει ο τουρισμός με υγειονομική ασφάλεια και οικονομική αποτελεσματικότητα, δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι πανηγυρισμοί.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό, πράττοντας πολύ λίγα και πολύ αργά για τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό», υποστηρίζουν Αλ Χαρίτσης και Κ. Νοτοπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Αφού η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα μόλις στις 13 Μαΐου για να ανοίξει ο τουρισμός μια μέρα μετά, παρουσιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης ενώ ο κλάδος έχει επανεκκινήσει εδώ και 20 μέρες.

Ο τουρισμός προφανώς χρειάζεται ενίσχυση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως έρχεται με τεράστια καθυστέρηση και είναι απολύτως ανεπαρκές για τις επιχειρήσεις του κλάδου, ειδικά τις μικρομεσαίες, που λόγω της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας. Την στιγμή μάλιστα που τα δάνεια «κοκκινίζουν», ο ευρωπαϊκός εποπτικός μηχανισμός SSM βάζει επισήμως φρένο σε νέα δάνεια στον τουριστικό κλάδο και με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα να καραδοκεί. Ενώ για μια ακόμη φορά μένουν εκτός μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη και οι υπηρεσίες μεταφορών, λιανεμπορίου.

Ο τουριστικός κλάδος είναι εξαιρετικά κρίσιμος για το σύνολο της οικονομίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, όμως, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι για να λειτουργήσει ο τουρισμός με υγειονομική ασφάλεια και οικονομική αποτελεσματικότητα, δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι πανηγυρισμοί. Απαιτείται σοβαρότητα, σχέδιο και ουσιαστικά και έγκαιρα μέτρα στήριξης. Όπως αυτά που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο», καταλήγουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου