Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας ΚΙΝΑΛ με το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδο

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ». ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.

Συνάντηση εργασίας με το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου, είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στις 2 Ιουνίου, στα γραφεία του σωματείου, από πλευράς Διοίκησης του σωματείου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του σωματείου, Παναγιώτης Κοντός, ο Αντιπρόεδρος, Μαλλιαράκης Σάββας, ο Γραμματέας Τσουρδιού Κώστας, ο ταμίας Ευθύμης Ευθυμίου και τα μέλη, Ντομινίκ Καρόζας, Ματσάγκος Κώστας, Μουλιανάκης Αριστομένης και Μπάλλης Βασίλης. Από το Κίνημα Αλλαγής, συμμετείχαν, η Γραμματέας νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη, ο Νίκος Βασιλαράς (τομέας νησιωτικής πολιτικής), ο Βασίλης Καρνάβας (τομέας αλληλεγγύης ) και Νίκος Μουτσάκης, μέλος της ΝΕ ν. συγκροτήματος Δωδ/σου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο κλάδος αλλά η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος μεγάλης μερίδας οδηγών ταξί καθώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα για καταβολή αποζημίωσης λόγω πανδημίας. Αυτό που αναδείχθηκε είναι η κατάφωρη αδικία που συντελείται σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων καθώς ενώ η φύση της εργασίας τους είναι εποχικού χαρακτήρα, δυστυχώς το κράτος δεν αναγνωρίζει την εποχικότητα και τους εξισώνει με τους εργαζόμενους οδηγούς ταξί της ηπειρωτικής Ελλάδας που δουλεύουν όλο το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι οδηγοί ταξί της Ρόδου ζητούν από την κυβέρνηση να αρθεί αυτή η αδικία και αφενός να αναγνωριστεί ο εποχικός χαρακτήρας της εργασίας τους και αφετέρου να αποκατασταθεί η αδικία της μη καταβολής του ειδικού επιδόματος των 800€/ και της μη παράτασης της ανεργίας σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων. Υπάρχουν οικογένειες που από τον Οκτώβριο 2019 δεν έχουν εισόδημα ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν ( ενοίκια, δάνεια, φως, νερό, διατροφή, κα). Έκδηλη και δικαιολογημένη η αγωνία

«Είμαστε σε απόγνωση», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος , Κοντός Παναγιώτης και όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους αλλά και αγωνία τους καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν δουλειά . Στα βασικά αιτήματα τους είναι η συμμετοχή τους στην αυτόματη καταβολή της επιδότησης εργασίας, η λήψη επιδόματος ανεργίας το χειμώνα χωρίς προϋποθέσεις ένταξης καθώς δεν γνωρίζουν αν θα εργαστούν φέτος και φυσικά η αποκατάσταση της αδικίας για όσους συναδέλφους τους δεν έχουν ενταχθεί στο επίδομα ειδικού σκοπού ή δεν τους έχει παραταθεί η ανεργία και δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση όλο αυτό το διάστημα.

Οι συμμετέχοντες του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν τη έμπρακτη στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και ήδη έχουν προβεί σε ενέργειες προκειμένου η κυβέρνηση να θεραπεύσει το πρόβλημα. « Η επίλυση αυτής της αδικίας αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε η γραμματέας νησιωτικής πολιτικής, Ελευθερία Φτακλάκη, «καθώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως για την κυβέρνηση η νησιωτικότητα δεν αναγνωρίζεται στην πράξη. Επιτέλους, ας αντιληφθεί ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ι. Βρούτσης (αν και νησιώτης) πως οι εργαζόμενοι οδηγοί ταξί στα νησιά δεν δουλεύουν όλο το χρόνο παρά μόνο την τουριστική περίοδο. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα προς το

ζην λόγω κορωναϊού και δεν γνωρίζουν αν θα έχουν λόγω της αβεβαιότητα της τουριστικής αγοράς. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι ‘ασπιρίνες’ για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων καθώς δεν έχουν προβλεφθεί για όλους ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου