Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  30 Μαρτίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της  Παγκρήτιας  Αδελφότητας  Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ,      η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ¨ΑΠ’ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Τ΄ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ», της Ροδίτισσας ποιήτριας Λίτσας Μοσκιού, υπό την αιγίδα της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και της Παγκρήτιας Αδελφότητας. Χαιρετισμούς  απεύθυναν ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας  κ  Μπουκόνης Δημήτριος, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας κ  Πετρακάκης Πέτρος και η κ Αλεξίου Γεωργία πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας.

Για την ποιήτρια μίλησαν και ανέλυσαν το έργο της  ο κ. Θεόδωρος Σαντάς, ποιητής –μαθηματικός και η κ Αναστασία Παπαδοπούλου, ποιήτρια-εκπαιδευτικός. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Αναστασία Χατζή, θεατρολόγος-ποιήτρια.

Απήγγειλαν ποιήματα οι: Αλεξάνδρα Μπακονίκα – Ποιήτρια , Αναστασία Χατζή, θεατρολόγος-ποιήτρια, Ζαχαρίας Προδρόμου – Ποιητής , Θεόδωρος Σαντάς, ποιητής –μαθηματικός . Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε από θεατρικά δρώμενα, μουσική,τραγούδι μελοποιημένου ποιήματος ,χορό, ζωγραφική καθώς και βιντεοπροβολές  σχετικές με περιεχόμενο του βιβλίου.                                                                                                   Συμμετείχαν :  Nένα Παπαδοπούλου,  Μαρία Βαγιωνά, Άννα Κυριακού, Δημήτρης Κουζούμης ,Γιώργος Χρυσικός, Τζένη Καρλάκη , Αννούλα Παπαδημητρίου ( ΔΡΩΜΕΝΑ- ΜΟΥΣΙΚΗ- ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ).

Η ποιήτρια κατασυγκινημένη έκλεισε την ομιλία της με τις φράσεις :      “ Xωρίς την ποίηση θα χάναμε το ουσιαστικότερο…  Τις ευαισθησίες μας, τις χαρές μας, τη μαγεία της έκπληξης,  τη δημιουργικότητα  και τη φαντασία μας. Με μια λέξη θα χάναμε την Ανθρωπιά μας».  Τέλος όλοι οι παραβρισκόμενοι , γνωστοί, φίλοι και μέλη των φορέων συνεχάρησαν θερμά την ποιήτρια από τη Ρόδο. Ακολούθησε δε,  Ροδίτικο τοπικό κέρασμα (Μελεκούνι) και  αρώματα.

ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ