Οι αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, συνάντησαν και ενθουσίασαν το κοινό της Ρόδου και τους επαγγελματίες της εστίασης  στην εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Mediterranean.  Ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών από τον αμπελώνα της Κω με ιστορικές καταβολές και αναφορές στον  πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε το κρασί ως φάρμακο, γέμισαν τα ποτήρια και παρουσιάστηκαν με τα χαρακτηριστικά τους από τους οινολόγους στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερα κατατοπιστική στα θέματα του κρασιού η κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η  οποία είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, υποδέχθηκε τον κόσμο και μίλησε με επαγγελματίες και κοινό για τα υπεραξία που δίνει το brand “Aegean cuisine” στον οίνο και τα τοπικά προϊόντα, την εξωστρέφεια και στήριξη που δίνει η ο τίτλος που κατέκτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου με τον τουρισμό. Η εκδήλωση με την παρουσία ξενοδόχων και επικεφαλής των επισιτιστικών τμημάτων, εστιατόρων, εκπροσώπων φορέων και κοινού – φίλων του κρασιού, πέτυχε απολύτως το στόχο της.

Τίμησε με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης,  ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο προϊστάμενος Π.Υ.Τ. Δωδεκανήσου κ. Αγαπητός Ξάνθης,  ο αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Παπασταματίου, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κα Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου εστιατόρων Ρόδου κ. Ευρυπίδης Γκόγκος, η επικεφαλής της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» κα Χάιντι Λαζάνη, ο διευθυντής της ΑΝΔΩ κ. Κώστας Ζήφος, ο πρώην βουλευτής  κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο διευθυντής ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου-Υπουργείο Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κουντούρης, η διευθύντρια της σχολής ΑΝΚΟ κα Στεργία Έψιμου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, εκπρόσωποι των ξεναγών, σεφ, ειδικοί του οίνου, της  αμπελοκαλλιέργειας, γεωπόνοι, εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ κ.α. Πολύ σημαντική η επίσκεψη σπουδαστών από τη σχολή ΑΝΚΟ στους οποίους έγινε εκπαίδευση στα θέματα κρασιού από την ομάδα αμπελώνων Τριανταφυλλοπούλου όπως και σπουδαστών  από το ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου-Υπουργείο Παιδείας οι οποίοι βοήθησαν στην διάρκεια της εκδήλωσης με άψογη παρουσία και αποτελεσματικότητα, σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ καθώς και σπουδαστών της σχολής ΟΑΕΔ που συμμετείχαν με ενδιαφέρον για το γνωστικό αντικείμενο και την εμπειρία γνωριμίας με τα Δωδεκανησιακά κρασιά.

Δοκίμασαν ελληνικές ποικιλίες, όπως ή αρωματική Μαλαγουζιά και τα Αιγιοπελαγίτικα Αθήρι και Ασύρτικο, καθώς και διεθνείς όπως, η βαθυκόκκινη Merlot, η πολυδυναμική Chardonnay , η αριστοκρατική Syrahκαι το κoσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon.

Τα κρασιά του κτήματος Τριανταφυλλοπούλου έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΓΕ (Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη ΚΩ), είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα διακρίθηκαν τα κρασιά Μαλαγουζιά Sauvignon blanc 2017 και το Δίκαιος Οίνος, Αθήρι Ασύρτικο 2017 με χρυσά μετάλλια στον διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2017.

Ο ιδιόκτητος πρότυπος αμπελώνας καταλαμβάνει 120 στρέμματα.  Ο συνδυασμός του κατάλληλου εδάφους με τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές συντελεί στην άριστη ανάπτυξη του αμπελώνα σε όλα του τα στάδια και εξασφαλίζει μια ομαλή πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών.

Τα brands γαστρονομίας που διαθέτει το Νότιο Αιγαίο είναι το μέσον για την εξωστρέφεια και επικοινωνία των γεύσεων και το προϊόντων των νησιών μας. Το τοπικό κρασί είναι από τις παραγωγές που μπορούν να υποστηρίξουν τα γευστικά θέματα και προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα και αποτελεί ισχυρό όπλο στην Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ