Ειδήσεις

48ωρη προθεσμία στον Βασίλη Στηροκλέα

48ωρη προθεσμία για να ανακαλέσει δημοσίως τα προσβλητικά στο πρόσωπο του σχόλια, έδωσε σήμερα στον κ. Βασίλειο Στηροκλέα, φερόμενο ως «βασιλιά» των Ρομά, ο κ. Κ. Λιακόπουλος, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά με το διακριτικό τίτλο «ΟΜΗΡΟΣ».

Όπως εκθέτει ο κ. Λιακόπουλος σε εξώδικη δήλωση, που κοινοποίησε και στη «δημοκρατική», που φιλοξένησε στην ηλεκτρονική της έκδοση επιστολή του κ. Στηροκλέα, η ομοσπονδία εκπροσωπεί το σύνολο των Ρομά   με δυναμικό περίπου 600.000   μελών και απευθύνθηκε στο Δήμο Ροδίων την 23-3-2015.

Όσον αφορά το ζήτημα εγκατάστασης Ελλήνων Ρομά σε οργανωμένο οικισμό στη Ρόδο του γνωστοποίησε τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί καθώς η Ομοσπονδία έχει ήδη εκπονήσει σχετική τεχνοοικονομική μελέτη με την εθελοντική στήριξη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Μωραϊτη.

Η μελέτη αυτή έχει ήδη από μήνα Μάρτιο 2014 κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και προκάλεσε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς κατά γενική ομολογία, πέραν του επιστημονικού της υποβάθρου και του κύρους της, έως σήμερα δεν έχει υπάρξει ουδείς άλλος πραγματικά και έμπρακτα ενδιαφερόμενος για τους ΡΟΜΑ, ο οποίος δεν αρκείται στα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά εξετάζει ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

Την μελέτη αυτή επιθυμήσε να θέσει η Ομοσπονδία υπ’ όψιν του κ. Δημάρχου Ρόδου πραγματοποιώντας συνάντηση προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα με αποτέλεσμα τη σύσφιξη των σχέσεων τους και την προώθηση ενός προγράμματος στα πλαίσια της ως άνω μελέτης και των σκοπών της ομοσπονδίας.

Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρει στην εξώδικο τα εξής:

«Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα μας όμως, η δυναμική μας προφανώς ενοχλεί ορισμένους που αυτοανακηρύσσονται σε δήθεν εθιμικούς φορείς και δικαιωματικούς εκπροσώπους άνευ της στοιχειώδους νομιμοποιήσεως, που εκμεταλλεύονται τις ολιγάριθμες και κλειστές επιμέρους κοινωνίες των Ρομά, την άγνοια και την ελπίδα των απροστάτευτων ομοφύλων μας και επιτυγχάνουν, ισχυριζόμενοι ψευδώς, στους μεν Ρομά,πως έχοντας διασυνδέσεις και γνωριμίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον κρατικό μηχανισμό δύνανται να προωθήσουν τα δικαιώματα τους, στους δε αρμόδιους φορείς πως αποτελούν πράγματι επίσημα όργανα αντιπροσώπευσης, να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα ή απλώς να θρέψουν την αρχομανία και το ναρκισσισμό τους, ως υμείς.

Υμείς, όχι μόνον αυτοαποκαλείσθε Βασιλιάς, καίτοι άνευ ιδιότητας, αρμοδιότητας, δικαιώματος επαγγέλματος ή προσφοράς, άνευ οιουδήποτε στοιχειώδους ερείσματος, αλλά συστηματικώς παρασύρετε τους δυστυχισμένους σε κατάληψη Δημοσίων ή Ιδιωτικών εκτάσεων μη γνωστοποιώντας τους τις συνέπειες και τις κυρώσεις του Νόμου, και εκθέτοντας τους εις αυτές.

Επιπλέον   επιχειρείτε   να   τροχοπεδήσετε   κάθε   μηχανισμό εργαζόμενο ανιδιοτελώς προς το πραγματικό συμφέρον τους ως την Ομοσπονδία και να εξουδετερώσετε κάθε τι που έχει επιτύχει με μόχθο, αφοσίωση και ακαταπόνητο αγώνα.

Το έργο της   σαφώς σας προκαλεί αφόρητη ενόχληση, ώστε φθάσατε   τάχιστα   στο   ταπεινότερο   σημείο,   να   με   συκοφαντείτε προσωπικά   εκ   συστήματος     δόλια   και   σκόπιμα,   μόλις   εχθές   δε αποθρασυνόμενος, αποστείλατε σε δημοσιογραφικό χώρο του διαδικτύου «επιστολή» δια της οποίας – πέραν των λοιπών ακατάληπτων δηλώσεων- ισχυρίζεσθε πως έχω     δήθεν ευνοηθεί εις βάρος της φυλής μας εκμεταλλευόμενος δήθεν ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η επιστολή σας δεν αποτελεί παρά μνημείο συκοφαντίας, λάσπης και υποκρισίας, θα θεωρούσα δε ότι σκοπεί απλώς στη δημιουργία εντυπώσεων, αν δεν αποτελούσε απροκάλυπτο όχημα έμμεσοι] εκφοβισμού εις βάρος μου προκειμένου να απέχουμε του έργου και της αποστολής μας.

Προφανώς, όσον αφορά το ενδιαφέρον μου για τους ομοφύλους μου, τους σκοπούς και τα έργα μου κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, σφάλλετε όμως εάν ειλικρινώς νομίζετε πως θα ανεχθώ την επικράτηση του ναρκισσισμού και των συμφερόντων σας εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ρομά, ή πως θα επιτρέψω περαιτέρω οιαδήποτε προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας μου».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • george    04.04.2015 07:56

    Οι Ροδιοι αν και υπαρχει τοσο μεγαλο οικονομικο προβλημα, προσπαθουν να βρεθει μια λυση σε ενα προβλημα που μας επεβληθη κατοπιν των εγκληματικων ενεργειων των Ρομα. Αν και οι περισσοτεροι απο αυτους θα επρεπε να ειναι στις φυλακες για τις παρανομιες τους εν τουτοις γεινεται μια σοβαρη προσπαθεια να τους δοθει η ευκαιρια προς την νομιμοφροσυνη. Αν δεν το θελησουν τοτε δεν εχουν θεσι στο νησι. Το σπιτι μας πρεπει να το προστατεψουμε απο εγκληματικα στοιχεια. Στα σπιτια μας και στις επιχειρησεις μας οι πορτες μας ειναι γεματες με κλειδαριες για να μη πειραξουμε τα αθρωπινα δικαιωματα των αλλων. Ποιος σκεπτεται τα δικα μας αθρωπινα δικαιωματα. ???

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ    03.04.2015 18:14

    προκειται για ένα γλοιωδες ανθρωπαριο που σαν δηθεν βασιληας!!!!!των υπανθρωπων του γκεττο του Κορακονερου που κανεις δεν πλησιαζει από τους αρχοντες του τοπού,τους εξωθεί και τους ενθαρρυνει,σε εγκληματικες ενεργειες ενώ εχουν καταστρεψει και κατακλεψει τις περιουσιες μας.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ κυριε δημαρχε!!

Σχολιασμός άρθρου