Τοπικές Ειδήσεις

Πάνω από 1.000 υποψήφιοι στην αναμονή για εξετάσεις οδήγησης!

«Στον πάγο» είναι οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης στα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου, ενώ οι εκπαιδευτές, βρίσκονται στα όριά τους καθώς δεν μπορούν να κάνουν ούτε μαθήματα!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλι όλα βρίσκονται σε αναστολή από τις 7 Νοεμβρίου 2020:
«Από τον περασμένο Νοέμβριο –συγκεκριμένα από τις 7 Νοεμβρίου 2020- ο κλάδος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται σε αναστολή. Είμαστε δηλαδή στα κλειστά επαγγέλματα και όχι στα πληττόμενα –με εξαίρεση μόνο μία δραστηριότητα που έχει σχέση με τις επαγγελματικές κατηγορίες. Συνεπώς, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν άδεια οδήγησης για τις κατηγορίες φορτηγά, λεωφορεία και νταλίκες. Ο κλάδος μας περνάει πάρα πολύ δύσκολα όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας. Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο παρά τα μέτρα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και με κάποιες ελαφρύνσεις σε οικονομικά θέματα».
Αυτή την στιγμή σε επίπεδο Νομού Δωδεκανήσου οι υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για διάφορες κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης είναι περίπου 1.000 – 1.500 (από όλα τα νησιά): «Άλλοι βρίσκονται στη διαδικασία της εγγραφής ενώ άλλοι έχουν σταματήσει τα μαθήματα κι έχουν αφήσει την εκπαίδευση στη μέση ή έχουν δώσει εξετάσεις στα γραπτά και περιμένουν να δώσουν εξετάσεις στα πρακτικά. Αυτό που θα μπορούσε η Πολιτεία να κάνει για να βοηθήσει και τον δικό μας κλάδο αλλά και τους πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, είναι να δώσουν μια προτεραιότητα σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίκυκλα ή στους υποψήφιους που έχουν περάσει τις εξετάσεις τους στα γραπτά –μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2020, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του κλάδου μας- μέσα στο Μάρτιο».
Ο κ. Πορτσέλι υπογράμμισε πως ο κλάδος έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά καθώς οι υποψήφιοι για συγκεκριμένα διπλώματα είναι ελάχιστοι ενώ το 90% των εκπαιδευτών οδηγών σε πανελλήνιο επίπεδο, δεν έχουν λάβει κάποια από τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Στην Δωδεκάνησο πάνω από το… 95% δεν έχει λάβει χρήματα.
«Αυτό συνέβη λόγω του ό,τι το μέτρο σύγκρισης που λαμβάνει η Πολιτεία είναι οι αποδοχές του 2019. Αυτό ήταν ένα έτος όπου είχαμε για τρεις μήνες την αποχή των εξεταστών, ενώ είχαμε για ακόμη τρεις μήνες την δική μας αποχή, λόγω του ανεφάρμοστου νόμου που θα άλλαζε τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Κι επειδή το 2020 ήμασταν σε κάπως καλύτερη κατάσταση, δεν δικαιούμαστε τις επιστρεπτέες προκαταβολές» είπε ο κ. Πορτσέλι.
Σημειώνεται ότι οι Εκπαιδευτές Οδηγοί και Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι 32 στη Ρόδο (σε σύνολο 42 της Δωδεκανήσου) ενώ τα εκπαιδευτικά κέντρα όπου γίνονται εξετάσεις βρίσκονται στην Κω, στην Κάλυμνο, στην Λέρο, στην Πάτμο και στην Κάρπαθο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου