ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομιλία του Περιφερειάρχη  για τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου, ενώπιον του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

news room 2 λεπτά ανάγνωση
34

Ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος συμ­με­τείχε ως ειση­γη­τής στην ημερίδα που οργά­νωσε το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού, παρό­ντος του Γενικού Γραμ­μα­τέα του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού, κ. Taleb Rifai, με θέμα  «Destination Greece 365 days – The role of sustainable tourism development» (Ελλάδα προ­ο­ρι­σμός 365 ημέρες το χρόνο – Ο ρόλος της αει­φό­ρου του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης), χθες, Πέμπτη, στο Ξενο­δο­χείο Μεγάλη Βρε­τά­νια, στην Αθήνα.

Στην ημερίδα, όπου την εναρ­κτή­ρια ομιλία έκανε η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κ. Έλενα Κου­ντουρά και κεντρι­κός ομι­λη­τής ήταν ο Πρό­ε­δρος του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού, ο Περι­φε­ρειάρ­χης είχε την ευκαι­ρία να ανα­δεί­ξει την συμβολή του Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρο­νο­μική Περι­φέ­ρεια της Ευρώπης 2019, στην προ­ώ­θηση του γαστρο­νο­μι­κού του­ρι­σμού διεθνώς, μια τάση  που βρί­σκε­ται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΠΟΤ, λόγω της εξαι­ρε­τικά μεγάλης δυνα­μι­κής  που ανα­πτύσ­σει τα τελευ­ταία χρόνια.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Χατζη­μάρ­κου ήταν «Γαστρο­νο­μι­κός Του­ρι­σμός στο Νότιο Αιγαίο», στην ενότητα «Αει­φό­ρος του­ρι­στική ανά­πτυξη και ειδικές μορφές του­ρι­σμού», όπου έδωσε έμφαση στην σημασία  της ανά­δει­ξης του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρο­νο­μική Περι­φέ­ρεια της Ευρώπης 2019» όχι μόνο για την Περι­φέ­ρεια αυτή καθαυτή, αλλά για τη χώρα συνο­λικά, στην προ­σπά­θεια που κατα­βάλ­λει για την ανά­πτυξη των ειδικών μορφών του­ρι­σμού, που μπορούν να προσ­δώ­σουν υπε­ρα­ξία στον ελλη­νικό του­ρι­στικό προϊόν.

«Στην κορυφή της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας της Ελλάδος βρί­σκο­νται τα νησιά της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, είναι ότι η κατά­κτηση της κορυφής συνε­πά­γε­ται  πάρα πολλή δουλειά για την δια­τή­ρησή της και όποιος επα­να­παυ­θεί στις δάφνες του, γρήγορα θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Χατζη­μάρ­κος και πρό­σθεσε:

«Γι αυτό, στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, δου­λεύ­ουμε με πολύ μεγάλο επαγ­γελ­μα­τι­σμό πάνω στον του­ρι­σμό μας, εμπλου­τί­ζο­ντας συνεχώς το του­ρι­στικό προϊόν και πάνω από όλα την εμπει­ρία του επι­σκέ­πτη μας. Ο τερά­στιος πολι­τι­στι­κός πλούτος της γαστρο­νο­μίας, που συνιστά πλέον ένα από τα ισχυ­ρό­τερα συστα­τικά της του­ρι­στι­κής εμπει­ρίας διεθνώς, υπη­ρε­τεί­ται και ανα­δει­κνύ­ε­ται από την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τον τίτλο «Γαστρο­νο­μική Περι­φέ­ρεια της Ευρώπης 2019», τίτλος που κατα­κτή­θηκε μετά από πολύ σκληρή δουλειά δεκα­ο­κτώ μηνών».

 Στην ίδια ημερίδα, μεταξύ των ομι­λη­τών ήταν ο  Γενικός Γραμ­μα­τέας Του­ρι­στι­κής Πολι­τι­κής και Ανά­πτυ­ξης κ. Γιώργος Τζιάλ­λας, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημή­τρης Τρυ­φω­νό­που­λος, ο Πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρέ­α­δης, ο πρό­ε­δρος του Ξενο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρίου κ. Γιώργος Τσα­κί­ρης, ο Αντι­πρό­ε­δρος της Aegean και Αντι­πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ κ. Ευτύχης Βασι­λά­κης και άλλοι.

 

 

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.