Ειδήσεις

Σε βάθος… 10ετίας η επιστροφή αναδρομικών στους στρατιωτικούς και ενιαίο μισθολόγιο

Με το μπαράζ δικαιώσεων για ένστολους,δικαστικούς,ιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς,διπλωματικους υπαλλήλους και αρχιερείς σ΄ ότι έχει να κάνει με τις περικοπές που υπέστησαν η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση συναγερμού. Πιεζόμενη από τους δανειστές κάνει σχέδια και σενάρια για το πως θα καλύψει το 1,1 δις ευρώ που θα προκύψει από την επιστροφή αναδρομικών αλλά και από την “επιστροφή” των μισθών όλων αυτών των κατηγοριών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Έθνους η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις εξής “λύσεις”:

•Επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος…10ετίας.

•Νέα μισθολογική ρύθμιση για όλες αυτές τις κατηγορίες. Είτε με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου και στα ειδικά μισθολόγια με εξαίρεση στους δικαστικούς.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές απόψεις το ποσό που αφορά στην επιστροφή χρημάτων για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας εκτιμάται στα 310 εκατομμύρια ευρώ ,άλλα 100 για τους απόστρατους και περίπου 70 για το “ξεπάγωμα” των προαγωγών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου