Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, τις δηλώσεις της αναπληρωτού υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται σενάρια ότι θα μπορούν να ξεκινήσουν οι πληρωμές άμεσα και να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως υποστηρίζουν δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις τρεις διμηνιαίες δόσεις. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι’ αυτό δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ