Αθλητικά

Γ.Γ.Α.: Η Ελλάδα υλοποιεί το Red Button για την καταπολέμηση προσυνεννοημένων αγώνων

Σε ένα ακόμη βήμα για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων, προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFpro) για τη δημιουργία της εφαρμογής Red Button στη χώρα μας. Μέσω της εφαρμογής γίνεται η προσπάθεια να δοθεί ένα επιπλέον «εργαλείο» στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, να αναφέρουν με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό περιπτώσεις προσυνεννοημένων αγώνων.
Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων και αυτή η συμφωνία με την FIFPRO είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε η Frederique Winia, επικεφαλής υπηρεσιών μελών της FIFPRO: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής Red Button. Χαιρόμαστε που η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε την αξία της εφαρμογής στην προσπάθεια προστασία της ακεραιότητας σε πολλά αθλήματα. Είναι σημαντικό σε κάθε χώρα όπου είναι διαθέσιμο το Red Button, να έχουμε ισχυρούς εθνικούς εταίρους όπως η ελληνική κυβέρνηση για να βεβαιωθούμε ότι κάθε αναφορά από παίκτες και αθλητές διερευνάται. Μόνο τότε οι παίκτες και οι αθλητές μπορούν να είναι σίγουροι ότι όχι μόνο προστατεύονται από την τιμωρία αλλά κάνουν τη διαφορά στο να διατηρούν το άθλημά τους καθαρό».
Η συμφωνία, η οποία ήταν πάγιο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών / Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), περιλαμβάνει την ενίσχυση της ακεραιότητας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ομαδικά αθλήματα. Ειδικότερα θα δοθεί η δυνατότητα και σε αθλητές, του μπάσκετ, του χάντμπολ, του βόλεϊ και της υδατοσφαίρισης να εγκαταστήσουν την ασφαλή εφαρμογή της FIFPRO στα smartphone τους και να αναφέρουν ανώνυμα περιπτώσεις χειραγώγησης σε διορισμένους από την κυβέρνηση διαχειριστές υποθέσεων, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και το άθλημά τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου