Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το πότε θα ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενώ τόνισε ότι αν όλα πάνε καλά οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν τον Μάρτιο κι αν όχι ίσως πάνε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αναλυτικά ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε:
Για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού: «Η πρωτοβουλία είναι έκφραση ευγνωμοσύνης απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής μέσω του αθλητισμού. Προσπαθούμε και σαν αθλητισμός να τους συμπαρασταθούμε. Βλέπουμε τον τεράστιο αγώνα που δίνουν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία. Είναι ένας μαραθώνιος η μάχη με τον ιό. Και σαν μαραθώνιος θέλει σχέδιο υπομονή και πειθαρχία. Δίνοντας κάθε μέρα το καλύτερο μας και δείχνοντας και σε όλους ότι με πειθαρχία, με σχέδιο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία».
Για το πότε θα αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα: «Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να πω, πως θα ξαναμπεί μπροστά η μηχανή του αθλητισμού. Δεν μπορώ όμως, να σας πω το πότε. Σε κάθε περίπτωση όταν θα δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα χρειαστούμε ένα διάστημα 3 εβδομάδων εως 1 μήνα για να ξεκινήσουν οι αγώνες. Τα δεδομένα και την πλήρη εικόνα την έχει η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων Αυτή θα πούνε πότε μπορούμε να ανοίξουμε την στρόφιγγα του αθλητισμού».
Για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες: « Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάρτιο αν όλα έχουν πάει καλά και με τον κορωνοϊό θα γίνουν οι εκλογές Αν όχι, θα το δούμε. Μπορεί και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πιστεύω μέχρι το Μάρτιο έχουμε μεγάλο ποσοστό να γίνουν οι εκλογές».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ